Pēdējo dienu aicina pieteikties Latvijas filmu izplatīšanas konkursam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pēdējo dienu konkursam „Latvijas filmu izplatīšana” aicināti pieteikties ideju autori, kas ir ieinteresēti rūpēties par Latvijā tapušu filmu izplatīšanu arī ārpus profesionāli aprīkotām kinozālēm. Tās var būt bibliotēkas, citas telpas reģionos, kuras apmeklē vietējie iedzīvotāji.

Šādu projektu Valsts kultūrkapitāla fonds organizē pirmo reizi, taču norāda, ka konkursā netiek atbalstīti projekti ar mērķi izplatīt filmas Latvijas simtgadei, ja paredz filmu individuālu izplatīšanu.

“Tas nozīmē, lai latviešu kino pie sava skatītāja ne tikai tajās 16 profesionāli aprīkotajās kino izrādīšanas vietās, kas pašreiz ir Latvijā, bet lai tās filmas sasniedz skatītāju arī tur, kur nav šādas iespējas filmas izrādīt un kur skatītājiem varbūt arī ir liegta iespēja, vai viņiem nav iespēja aizbraukt uz šiem kino teātriem,” stāsta fonda filmu nozares priekšsēdētājs Andis Mizišs.

KKF Filmu nozares priekšsēdētājs Andis Mizišs
00:00 / 00:55
Lejuplādēt

Konkurss ir divās kārtās. Šajā kārtā var pretendēt tie, kas paredzējuši filmas izplatīt vai īstenot šo projektu no šī gada marta līdz augustam. Un otrajā kārtā būs iespēja pieteikties filmu izrādīšanai no augusta līdz 2018.gada martam.

Konkursa organizatori prognozē, ka lielākā interesentu aktivitāte varētu būt tieši pēdējā konkursa dienā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti