Paziņoti Manhetenas īsfilmu kinofestivāla uzvarētāji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Manhetenas īsfilmu festivālā par Rīgas skatītāju favorītu kļuva Lielbritānijas režisora Marka Nunneleja filma "Kismet vakariņas". Pēc balsu apkopošanas visā pasaulē šī filma ir kļuvusi arī par festivāla 2013. gada uzvarētāju.

Labākais aktieris pēc skatītāju vērtējuma – Reece No filmā "Piektdiena" (Lielbritānija). Par viņu balsoja arī vairākums Rīgas kinoskatītāju.

Kinoteātrī "Splendid Palace" 4. oktobrī notika Manhetenas īsfilmu festivāla konkursa skate, kurā tika demonstrētas desmit īsfilmas. Zāle bija pārpildīta, un skatītāji aktīvi balsoja par labāko filmu un aktieri.

Vairākums nobalsoja par Marka Nunneleja filmu "Kismet vakariņas", otrajā vietā palika somu režisores Selmas Vilhunen komēdija "Es visu izdarīšu pati!", trešajā – režisora Seba Edvarda (Lielbritānija) filma "Piektdiena" par jaunieti, kurš grib atriebt teroraktā bojāgājušo māti.

Pēc noslēguma seansa 6. oktobrī Ņujorkā un visas pasaules skatītāju balsu apkopojuma tika paziņoti festivāla uzvarētāji. Tapat kā rīdzinieki, skatītāji visā pasaulē ar lielu balsu pārsvaru ir balsojuši par romantisko mīlas stāstu "Kismet vakariņas". Sudrabs – režisora Jakoba Sillmana filmai par ebreju zēnu "Nometinājuma josla" (ASV), bet bronza – režosora Krisa Tailera īsfilmai "Es esmu liela skumju bumba" (ASV).

"Manhattan Short" (Ņujorka, ASV) ir pasaulē visplašākais īsfilmu festivāls un norit jau 16.gadu. Šogad desmit filmas-finālistes tika atlasītas no 628 īsfilmām, kuras iesniegtas no 48 pasaules valstīm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti