Paziņoti Manhetenas īsfilmu festivāla rezultāti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Par Manhetenas īsfilmu festivāla uzvarētāju Rīgā un visā Latvijā kļuvusi vācu režisora Bendžamina Volfa (Benjamin Wolf) filma "Uz drīzu tikšanos" (Bis Gleich) par aizkustinošām attiecībām starp sievieti un vīrieti gados. Filmas galvenās lomas atveidotāju, aktieri Horstu Vestfālu Latvijas skatītāji ir nosaukuši par festivāla labāko aktieri. Minētā filma un aktieris ieguvis visvairāk balsu arī visā pasaulē un festivāla galveno balvu – 10 000 ASV dolāru.

Septembra nogalē un oktobra pirmajā nedēļā Rīgas un citu Latvijas pilsētu iedzīvotājiem bija izdevība skatīt desmit pasaulē labākās īsfilmas “Manhattan Short Film Festival” ietvaros. Latvijā festivāls norisinajās Jūrmalā, Rēzeknē, Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī un Rīgā. Festivāla noslēguma seanss notika kinoteātrī "Splendid Palace".

Pēc seansiem skatītāji balsoja par, viņuprāt, labāko filmu un aktieri. Rezultāti tika nosūtīti uz Ņujorku, kur festivāla organizatori, apkopojot balsošanas rezultātus no visas pasaules, nosauca laureātus. Apkopojot festivāla skatītāju balsis visā pasaulē, par "Manhattan Short" 2015.gada laureāti kļuva jau minētā filma “Uz drīzu tikšanos”. Savukārt otrajā vietā palika filma “Šoks” (Kosovo-Lielbritānija), bet trešajā - animācijas filma “Lāča stāsts” (Čīle).

Līdzīgi ka visā pasaulē, arī Latvijā skatītāji visvairāk balsis atdevuši par vācu režisora Bendžamina Volfa filmu  “Uz drīzu tikšanos”  un tās galvenās lomas atveidotāju Horstu Vestfālu. Otrā vietā Latvijā ir īsfilma “Šoks”, bet trešā vietā mūsu skatītāji ierindojuši asprātīgo franču režisora Fabrisa Braka īsfilmu “Tētis mammā”. Daži skatītāji vēl arī izteica nožēlu, ka mazās meitenes no šīs filmas nav nominētas kā labākās aktrises.

Manhetenas īsfilmu festivāls notiek jau astoņpadsmito gadu, ar katru gadu gūstot arvien lielāku popularitāti. 2015.gadā tika sasniegts festivāla rekords -  festivālam tika iesūtītas 678 filmas no 52 valstīm (pagājušajā gadā 520 filmas no 49 valstīm).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti