Rīta Panorāma

Liepājas Simfoniskais orķestris atzīmēs Liepājas baleta simtgadi

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Top filma "Vietām gaidāms stiprs lietus" - attiecību drāma

Pavasarī uz ekrāniem nonāks režisores Elizabetes Gricmanes debijas spēlfilma «Vietām gaidāms stiprs lietus»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Ar pirmajiem attēliem no uzņemšanas laukuma un filmas kadriem filmu studija "Red Dot Media" iepazīstina ar kinorežisores Elizabetes Gricmanes filmu "Vietām gaidāms stiprs lietus".

Kinodarbs, kas ir režisores debija pilnmetrāžas spēlfilmu laukā, vēsta par pagrieziena punktu jaunas sievietes dzīvē – jaunu attiecību priekšā viņa svārstās starp upura lomu, vēlmi mainīties mīļota cilvēka dēļ, šai paaudzei raksturīgu vēlu pieaugšanu un mistisku spēku, kas filmas varoņus burtiski iesloga kādā Liepājas dzīvoklī.

Par filmas galvenajiem varoņiem tapuši aktieri Elīna Bojarkina un Matīss Budovskis, atbalstošajās lomās iejutušies skatuves mākslinieki Kristīne Nevarauska, Mārtiņš Egliens, Dita Lūriņa un Pāvels Griškovs. Pie filmas scenārija strādājis arī režisores dzīvesbiedrs, dramaturgs un scenārists Matīss Gricmanis.

Režisore arī šajā filmā sadarbojas ar māksliniecisko domubiedru, operatoru Mārtiņu Jansonu.

"Elizabete ir praktisko efektu meistare, kas raksturīgi maģiskajam reālismam mūsdienu kinematogrāfā. Tas veido viņas unikālo režisores rokrakstu kino, tāpēc man bija ļoti interesanti strādāt ar šo projektu. Prieks redzēt jaunas, spēcīgas režisores redzējumu par to, kas ir jūtīgs kino," projektu raksturo producente Arta Ģiga. Filmas Latvijas pirmizrāde plānota 2023. gada pavasarī.

Kā atzīmē filmas veidotāji, "Elizabete Gricmane kino ir iesācēja pēdiņās" – kopš kino režijas studiju laika Pētera Krilova kursā 2019. gadā viņa ir strādājusi gan ar īsfilmu, gan dokumentālo žanru. Patlaban pēcapstrādes posmā ir režisores dokumentālā filma par komponistu Juri Kulakovu; viņa veidojusi režiju augsti novērtētajai dejas izrādei "Balsis klusumā".

Filma tapusi ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti