Pasniegti ASV Kinoakadēmijas «Oskari»; labākā filma - «Argo»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

ASV pasniegtas Kinoakadēmijas balvas "Oskars". Par labāko filmu atzīta Bena Afleka politiskā drāma „Argo”, savukārt labākā režisora titulu ieguva Angs Lī par filmu „Pī dzīve”, kura saņēma balvu arī par labāko operatoru darbu, mūziku un vizuālajiem efektiem.

"Oskaru" kā labākā aktrise saņēma Dženifera Lorensa par lomu filmā „Silver Linings Playbook”, bet kategorijā "Labākais aktieris galvenajā lomā" uzvarēja Daniels Dejs Luiss ar lomu filmā „Linkolns”. Līdz ar to Daniels Dejs Luiss kļuvis par pirmo aktieri "Oskaru" pasniegšanas vēsturē, kuram ir trīs ASV Kinoakadēmijas balvas šajā kategorijā.

Par labāko ārvalstu filmu ceremonijā tika atzīta Kannu "Zelta palmas zara" un Eiropas kinobalvas ieguvēja Mihaela Hanekes filma „Mīlestība” (Amour). Saņemot balvu, režisors pateicās savai sievai, kura viņu atbalstījusi 30 gadus. „Tu esi manas dzīves centrs,” izteicās Haneke.

"Oskaru" kategorijā "Labākais aktieris otrā plāna lomā” saņēma Kristofers Valcs par lomu Kventina Tarantīno filmā „Atsvabinātais Džango”. Tarantīno saņēma "Oskaru" par šīs filma scenāriju, savukārt adaptētā scenārija kategorijā "Oskars" tika Krisam Terio par filmu „Argo”, kura izpelnījās balvu arī kategorijā par filmas montāžu.

Par labāko aktrisi otrā plāna lomā atzina Annu Hataveju filmā „Nožēlojamie” (Les Miserables). Šī filma saņēma balvu arī kategorijā „Labākais grima mākslinieks” (Lisa Vestkota un Džūlija Darnele) un par skaņu celiņa montāžu. Savukārt Hatavejai šī ir jau trešā balva par lomu. Iepriekš viņa saņēma "Zelta globusu" un BAFTA balvu.

"Labākās pilnmetrāžas animācijas filmas" kategorijā "Oskaru" saņēma "Drošsirde" (Brave), kategorijā „Vizuālie efekti” – „Pī dzīve”, tērpu dizaina kategorijā – filmas „Anna Kareņina” tērpu dizainere Žaklīna Durāna (Jacqueline Durran), skaņu režijas kategorijā balvu saņēma divas filmas - „Zero Dark Thirty” un „Skyfall”. Labākās oriģināldziesmas kategorijā "Oskaru" izpelnījās Adeles un Pola Epvorta tituldziesma filmā „Skyfall”, bet labākā filmas mūzikas kategorijā – komponists Maikls Danna par filmas „Pī dzīve” mūziku.

"Oskars" īsfilmu kategorijā tika filmai „Komandantstunda” (Curfew), dokumentālo īsfilmu kategorijā – filmai „Inocente”, bet animācijas īsfilmu kategorijā – „Paperman”. Pilnmetrāžas dokumentālo filmu kategorijā balvu no Bena Afleka rokām saņēma filmas „Searching for Sugarman” veidotāji. Labākais filmas izdevuma dizains – filmai „Linkolns”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti