Pasniegs «Lielā Kristapa» balvas labākajām Latvijas filmām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ar balvu pasniegšanu vairāk nekā 20 kategorijās svētdienas, 25.oktobra, vakarā kino "Citadele" noslēgsies nacionālais filmu festivāls "Lielais Kristaps 2015".

Balvu par mūža ieguldījumu latviešu filmu mākslā saņems kinooperators Miks Zvirbulis.

Šogad atjaunota tradīcija "Lielā Kristapa" filmu sacensību rīkot katru gadu un pilnībā mainīts arī filmu vērtēšanas princips. Par labākajiem kino darbiem dažādās kategorijās šoreiz balsoja nevis kino kritiķu žūrija, bet savus kolēģus vērtēja vairāk nekā 400 Latvijas filmu nozares profesionāļu.

Tā kā kopš iepriekšējā festivāla pagājis vien nepilns gads, pilnmetrāžas spēlfilmu kategorijā pieteikta tikai viena filma – Aika Karapetjana "MOŽ", tādēļ tā šoreiz sacensībā nepiedalīsies un tās vērtēšanu pārcels uz nākamo gadu, stāsta "Lielā Kristapa" rīkotāju – Latvijas Kinematogrāfistu savienības – vadītājs Reinis Kalnaellis.

"Tā raža šogad tiešām ir liela. Lai gan nav pagājis astronomiskais gads, bet festivālā piedalījās 94 filmas, kur 21 no tām ir televīzijas dokumentālā filma. Nav noslēpums, ka dokumentālais kino vienmēr ir bijis viens no spēcīgākajiem filmu veidiem. Tad arī sevi šogad ir pieteikuši daudzi režisori spēles īsfilmās, un tā programma ir bijusi ļoti plaša," teica Kalnaellis.

Viņš norādīja, ka žūrija filmas vērtēja 21 kategorijā, sešu labāko filmu kategorijās, kā arī 15 profesionālo balvu pretendentus.

Festivāla "Lielais Kristaps 2015" noslēguma ceremoniju svētdien varēs vērot Latvijas Televīzijas tiešraidē no plkst.18:20.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti