Paškeviča filmai panākumi Portugālē, Graubas un Ēķa filmai - Indiānā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Nupat balvas starptautiskos kino festivālos saņēmušas divas latviešu spēlfilmas - Jevgēņija Paškeviča "Golfa straume zem ledus kalna" un Aigara Graubas un Andreja Ēķa "Sapņu komanda 1935".

Paškeviča filma Avansas Starptautiskajā filmu festivālā Portugālē saņēma divas balvas - īpašo žūrijas balvu un balvu par labāko operatora darbu, kas tika piešķirta Gintam Bērziņam un Valērijam Martinovam. Savukārt Graubas un Ēķa filma "Sapņu komanda 1935" neatkarīgajā filmu festivālā "Indy Fest 2013" Amerikas Savienoto Valstu rietumu štatā Indiānā atzīta par labāko ārzemju filmu.

Avansas filmu festivāls izveidots 1997.gadā un kopš tā laika apliecinājis savu vietu Eiropas festivālu vidū. Festivālā tiek vērtētas ne tikai spēlfilmas, bet arī televīzijas, video un multimediju projekti, organizētas dažādas darbnīcas un semināri.

Filma "Golfa straume zem ledus kalna" starptautisko pirmizrādi piedzīvoja Maskavas starptautiskajā filmu festivālā, savukārt Latvijas filmu festivālā "Lielais Kristaps 2012" atzīta par labāko spēlfilmu, apbalvojumu saņēma gan filmas režisors, gan operators Gints Bērziņš, mākslinieki Jurģis Krāsons un Pāvels Parhomenko, kā arī skaņu režisors Anrijs Krenbergs.

Kino festivāls "Indy Fest 2013" ir samērā jauns, bet jau kļuvis par vienu no populārākajiem visā ASV rietumu daļā.

"Sapņu komanda 1935" piedalījusies festivālos daudzviet Eiropā, Āzijā un Amerikā. Lielākā filmu izplatītāju interese par filmu līdz šim ir bijusi tieši Amerikā basketbola popularitātes dēļ. Filma piedalījusies arī prestižākajā Ķīnas filmu festivālā Šanhajā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti