Kultūras ziņas

Pārpratumu komēdija sievietēm

Kultūras ziņas

"Latvian Voices" paplašina repertuāru

Pasaules pirmizrāde filmai "Ausma"

Pasaules pirmizrāde Pakalniņas filmai «Ausma»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

18.novembris bija īpaša ne tikai Latvijā, bet arī kaimiņos Igaunijā. Uz Tallinu devušies daudzi Latvijas kino ļaudis, jo tur notiek ikgadējais starptautiskais kinofestivāls "Black Nights". Trešdien, 18.novembrī, festivāla uzmanības centrā bija latviešu režisore Laila Pakalniņa. Pasaules pirmizrādi piedzīvoja viņas jaunākā spēlfilma "Ausma".

Festivāls "Black Nights" notiek jau 19.gadu. 18.novembrī festivāla oficiālajā konkursa skatē starptautisko pirmizrādi piedzīvoja Latvijas, Igaunijas un Polijas kopražojums - režisores Lailas Pakalniņas jaunākā spēlfilma, kurā darbība risinās 20.gadsimta 50.gados kolhozā "Ausma". Filmas galvenais varonis ir latviešu zēns Jānis, kurš līdzīgi kā padomju laika mitoloģiskais varonis Pavļiks Morozovs, propagandas iespaidots, nodod savu tēvu padomju varas iestādēm.

"Diemžēl šī filma varētu būt aktuāla mūžīgi. Vienmēr būs kāds, kurš gribēs visus pārējos padarīt par nedomājošu baru un manipulēt ar cilvēkiem, padarīt cilvēkus par tādiem, kas mazāk domā un mazāk jūt, bet ir tādi paši kā visi citi, viens otram līdzīgi, bet darīt to ko liek kāds no augšas," saka Laila Pakalniņa. Kā norāda režisore, vienīgie līdzekļi pret visapkārt esošās propagandas uzmācību ir kultūra un izglītība.

Melnbaltajā filmā piedalās vairāki pašmāju aktieri, kā arī vairāki simti masu skatu dalībnieki. Mūziku filmai komponējis Vestards Šimkus, kas ir viņa debija šajā žanrā. Ierakstot mūziku kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, viņš pirmo reizi stājies arī pie orķestra diriģenta pults.

Latvijas iedzīvotāji Lailas Pakalniņas jauno filmu varēs novērtēt jau nākamnedēļ, jo pirmdien, 23.novembrī, filmai būs Latvijas pirmizrāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti