Rīta Panorāma

Atgriešanās Latvijā

Rīta Panorāma

Zviedrijā durvis ver "mazākais restorāns pasaulē"

Aktrise Marija Linarte un grima maksliniece Ilze Trumpe "Citplanētieši manā pagalmā"

Par visiem – Marijas Linartes un Ilzes Trumpes vizuālās esejas «Citplanētieši manā pagalmā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Jaunā Rīgas teātra (JRT) aktrise Marija Linarte un grima māksliniece Ilze Trumpe Covid-19 krīzes laikā piedāvā vizuālo eseju kopdarbu “Citplanētieši manā pagalmā”. Vizuālās esejas var skatīties JRT “Facebook” un “Instragram” kontos.

Eseju tekstu autore ir Marija Linarte. Aktrise stāsta: “Tur ir ieliktas diezgan daudz atmiņu no bērnības. Piemēram, pirmajā stāstā, kur es sēžu un gaidu savu vecmāmiņu. Principā man šķiet, ka es esmu paņēmusi kaut kādu savu atmiņu kopumu, hiperbolizējusi nedaudz, kaut ko izmainījusi, lai būtu komfortablāk – kā man šķiet, kā tam ir bijis jābūt. Tā jau tas viss ir par mani.”

Arī esejas pavadošo elektronisko mūziku sacerējusi Marija Linarte. Viņa skaidro: “Meklēju ļoti daudz skaņu dzīvoklī, kas man ir, ko var savienot kopā ar balsi. Man gribas domāt, ka tieši šim projektam tas ir tāds sirēnas faktors – šī mūzika.”

Tikmēr māksliniece Ilze Trumpe uzskata, ka Linartes sarakstītais stāsts ir “pārpasaulīgs”: “Viņš ir par visiem. Par tevi, par mani. Tur ir kaut kas tāds… kaut kas vairāk.”

“Marija atsūtīja stāstu, tad es vienkārši atvēru baltu lapu, lasīju un zīmēju,” stāsta Ilze Trumpe. “Šis bija tas variants, kad es neko nepārzīmēju."

Trīs esejas “Citplanētieši manā pagalmā” skatāmas JRT sociālo tīklu kontos. Top arī ceturtā filmiņa – ciklā “JRT lasa grāmatas mājās".

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti