Rīta Panorāma

intervija ar Evitu Simsoni un Evu Selgu

Rīta Panorāma

intervija ar Raitu Karnīti

Lote dodas uz Berlīni

Par Kristāla lāci Berlīnē cīnīsies arī animācijas filma «Lote un pazudušie pūķi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

7. februārī sāksies Berlīnes starptautiskais kino festivāls, un tā programmā iekļauta animācijas filma “Lote un pazudušie pūķi”.

Lai iekļūtu šī gada Berlīnes kinofestivāla programmā, animācijas filmas “Lote un pazudušie pūķi” autoriem bija jāiztur milzīga konkurence. “Generation” kuratori noskatījās 2500 filmu un savā programmā iekļāva vien 15 lielā ekrāna darbus, turklāt “Lote un pazudušie pūķi” ir viena no tikai divām animācijas filmām, kas cīnīsies par “Kristāla lāci”.

Bērnu un jauniešu žūrijas balvu uz Latviju līdz šim atveduši vien divi režisori – Nils Skapāns par animācijas īsfilmu “Lidojam?!”, kas tapusi 1995. gadā, un Renārs Vimba par pilnmetrāžas filmu “Es esmu šeit”, kas tapusi 2016. gadā.

Filmu “Lote un pazudušie pūķi” Berlīnē izrādīs piecos seansos: 10. februārī plkst. 13.20 ''CinemaxX 13" (Market), 11. februārī plkst. 10.00 ''HKW'' (Premiere), 12. februārī plkst. 9.30 ''Filmtheater am Friedrichshain'', 14. februārī plkst. 9.30 ''Zoo Palast 1'' un 17. februārī plkst. 9.30 ''Filmtheater am Friedrichshain''.

“Lote un pazudušie pūķi” ir trešā pilnmetrāžas filma, kas atklāj suņumeitenes Lotes piedzīvojumus. Šajā filmā viņa kopā ar māsiņu Rozīti izdzīvo aizraujošu dienu – Izgudrotāju ciematā ieradušies divi zinātnieki, kuri vēlas ierakstīt mītiskā ugunsspļāvēja pūķa dziesmu, un Lote ar Rozīti dodas viņus atrast. Viņām pa pēdām min zaķis Adalberts, kurš kārtējo reizi sajutis iespējamās slavas smaržu.

Filmas “Lote un pazudušie pūķi” pirmizrādi Igaunijā notika 2. janvārī, un to jau noskatījušies vairāk nekā 64 tūkstoši skatītāju.

Latvijas pirmizrāde notiks 21. februārī, un vienlaikus ar Loti pirmizrādi svinēs arī Agneses Aizpurietes īsfilma “Trakā lapsa”, kuru lasītāji pazīst pēc grāmatām “Trakā Lapsa” un “Trakā lapsa ceļo”.

No 22. februāra šīs abas filmas, kas tapušas ar Nacionālā kino centra atbalstu, demonstrēs kinoteātros visā Latvijā, filmu “Lote un pazudušie pūķi” – arī “Shortcut” platformā.

Berlinālē Latviju un Igauniju pārstāv "Lote un pazudušie pūķi"
00:00 / 00:37
Lejuplādēt

Latviju filmas veidotāju vidū pārstāv filmu studija “Rija” – producents Vilnis Kalnaellis, mākslinieki, par filmas dialogiem atbildīgais rakstnieks Andris Akmentiņš, dziesmu autors Renārs Kaupers un skaņas režisors Andris Barons. Lote šodien Berlīnē sagaidīta ar lielu filmas plakātu pie filmu tirgus un jau pirmo interesi no norvēģu izplatītājiem, Latvijas Radio pastāstīja producents Vilnis Kalnaellis: “Savā ziņā tas ir tas pozitīvisms, kvalitāte satura un stāsta ziņā. Tas ir gaišs, dzīvespriecīgs, draudzīgs, bez sišanās un kaušanās. Nevienā mūsu filmā tas nav ietverts, lai gan mūsdienās varbūt bērni grib redzēt arī daudz aktīvākas filmas. Domāju, dzīve šajā filmā ir labsirdīga un jēgpilna. Ir arī raksturiņi – kurš grib būt pirmais, kurš grib uzvarēt – tas viss jau ir iekšā. Tādas cilvēciskās vērtības mēs šajā filmā saturam kopā.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti