Pakalniņas topošo filmu «Ausma» prezentēs Venēcijas kinofestivālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Režisores Lailas Pakalniņas topošās filmas "Ausma" projekts no 28.augusta līdz 2.septembrim tiks prezentēts Venēcijas filmu tirgū, kas norisinās Venēcijas kinofestivāla laikā.

Kā norāda Nacionālā kino centra pārstāvji, Venēcijas filmu tirgus ir iespēja rast starptautiskus sadarbības partnerus gan filmas pēcapstrādes, gan izplatīšanas posmiem.

Lailas Pakalniņas filmas izrādītas arī Venēcijas kinofestivāla konkursa programmās: 2010.gadā dokumentālā filma "Pa Rubika ceļu" tika iekļauta konkursa programmā "Orizzonti Short film competition", savukārt 2003.gadā spēlfilmas "Pitons" pirmizrāde notika konkursā "Upstream".

Kā jau vēstījām, Lailas Pakalniņas jaunās spēlfilmas "Ausma" filmēšana sākās augustā Polijā un turpinās Latvijā - Rīgā un Kurzemes pusē.

Filma "Ausma" būs stāsts par vērtībās apjukušu pasauli nesenā pagātnē - padomju laikā, kad dzīves principu vārdā pieaugušie un arī bērni zaudēja orientierus. Dēls cēlas idejas vārdā nodeva savu tēvu, bet tēvs - dēlu.

Tēva lomu filmā atveido Vilis Daudziņš, bet dēlu - 11 gadus vecais Antons Grauds.

Filma būs melnbalta, tās mākslinieks ir Jurģis Krāsons, filmē poļu režisors un operators Vojcehs Starons. Filma top kā Latvijas un Polijas kopražojums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti