Pakalniņas «Ausma» - vienīgais Eiropas kino projekts Āzijas tirgū

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Dalībai nozīmīgākajā Āzijas filmu industrijas pasākumā – Āzijas projektu tirgū kā vienīgais Eiropu pārstāvošais projekts ir atlasīta Lailas Pakalniņas topošā spēlfilma "Ausma" (Dawn), lsm.lv informē studijas "Hargla" pārstāvji.

 

"Ausma" iecerēta kā vizuāla ironija par sociālisma pasaku, kas vienlaikus vēršas pret jebkāda veida fanātismu arī mūsdienās.

Tirgus Dienvidkorejā norisinās no 7. līdz 10. oktobrim, līdztekus Āzijā nozīmīgākajam - Busanas filmu festivālam, kas ir A klases festivāls līdzīgi kā Kannu, Berlīnes u.c. festivāli. Āzijas filmu projektu tirgus mērķis ir radīt dinamisku platformu filmu veidotājiem, palīdzot veidot kopsadarbību dažādu valstu starpā, piesaistot filmu izplatītājus topošajām filmām u.tml.

Kopumā projektu tirgum šogad atlasīti 30 spēlfilmu projekti. Lai arī to starpā atrodamas filmas, kas taps ar Eiropas valstu līdzdalību, vairums filmu pārstāv Āzijas valstis un "Ausma" ir vienīgais projekts, kura režisors pārstāv Eiropu.

Šobrīd filmas tapšanā iesaistījušās Latvijas un Igaunijas kompānijas (Hargla un Digitaalne Sputnik), bet filmas veidotāji ar tirgus palīdzību cer atrast arī partnerus no kādas Āzijas valsts.

Filmas sižeta pamatā ir safabricētā leģenda par pionieri – varoni, kas par visu augstāk vērtēja tā saucamās kolektīvās intereses un tāpēc nodeva varas iestādēm savu tēvu, kas likās esam tautas ienaidnieks. Šis stāsts savulaik iedvesmojis arī slaveno režisoru Sergeju Eizenšteinu, kura filma "Tērču pļavas" gan tā arī nekad netika pabeigta.

"Ausmas" scenārijs, kura darbība risinās kolektivizācijas laikā Latvijā un kura galvenais varonis ir pūlis, tapis pateicoties VKKF radošajai stipendijai.

Āzijas Projektu Tirgū piedalīsies gan Laila Pakalniņa, gan filmas mākslinieks Jurģis Krāsons. Vēlmi tikties ar filmas radošo komandu izteikušas gan Eiropas, gan Āzijas filmu producēšanas un izplatīšanas kompānijas.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti