Kultūras ziņas

Baroka mūzikas vilinājums

Kultūras ziņas

Braunijs no Bruņinieku ielas #1

Laila Pakalniņa turpina filmēt "Spogulī"

Pakalniņa turpina darbu pie filmas «Spogulī» un aicina masu skatu dalībniekus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Visu šo nedēļu savas jaunās filmas uzņemšanas laukumā cītīgi turpina strādāt režisore Laila Pakalniņa. Filmas “Spogulī” sižeta pamatā ir pazīstamā pasaka par Sniegbaltīti, kuru režisore iecerējusi stāstīt mūsdienu versijā. Laikmetīgs ir arī filmēšanas paņēmiens, kas imitē pašbilžu jeb selfiju tehniku, bet, ja vēlaties iekļūt Latvijas kino vēsturē, ir iespēja piedalīties filmas masu skatos.

Lailas Pakalniņas topošā filma “Spogulī” ir pasakas par Sniegbaltīti mūsdienu versija, kuru režisore iecerējusi izstāstīt neparastā veidā. Filmā parādās gan jūrnieki, kas skaita dzeju, gan kinoskatītāji, kas ērtos krēslos atlaidušies, popkorna tūtām rokās vēro kuģa pienākšanu ostā. Turklāt filma uzņemta īpatnējā, pašbildi jeb selfiju imitējošā tehnikā.

"Katrs kadrs ir nevis tā kā mans skats vai operatora skats, bet šī konkrētā cilvēka skats uz pasauli caur sevi. Tā ir tā kā selfija simulācija, bet tajā pašā laikā, to veidojot, mums ir jāsaprot, ka tas ir šī, konkrētā filmas tēla selfijs un skats uz pasauli caur sevi," skaidro režisore.

Savukārt kinooperators Gints Bērziņš atzīst, ka operatoram īstenot režisores ieceri ir "pilnīgs vājprāts, jo ir pilnīgi otrādi jādomā".

Līdzās profesionāliem aktieriem filmā piedalās arī daudzi nelielu fona lomu atveidotāji. Ināras kundze filmēšanai Voleros angažēta kopā ar pašas loloto puķu dobi, bet Mikus Svikulis ir jau pieredzējis filmu masu skatu dalībnieks.

"Laba pieredze, interesanti redzēt, kā notiek viss tapšanas process," saka Mikus.

"Šī nav vienīgā reize, kad mums vajadzēs masu skatu dalībniekus, nākamā reize, nopietnā reize, kas attiecas uz visiem Latvijas vīriešiem, kuri ir sportiski, smuki, izturīgi un brīvi 23. jūlijā, lūdzu, lūdzu, sūtiet uz e-pastu pieteikumu, un mēs sazināsimies, un dosim jums iespēju iemūžināt sevi Latvijas kino," aicina kastinga režisore Gunita Groša.

Pieteikties dalībai masu skatos var, sūtot e-pastu uz adresi [email protected]

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti