Kultūras ziņas

Mūzikas akadēmija nosauc savus labākos

Kultūras ziņas

Bērnu idejas pārvēršas lugās

Pabeigts Latvijā filmētais lielākais Āzijas TV projekts

Pabeigts Latvijā filmētais lielākais Āzijas TV projekts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Japānas TV skatītāji jau noskatījušies Āzijas vēsturē vērienīgāko TV projektu, kas daļēji filmēts arī Latvijā. 13 sēriju vēsturiskais seriāls "Cloud above the slope" jeb „Mākonis virs pakalna” ataino Japānas–Krievijas karu 20.gadsimta sākumā. Virkne kara ainu no seriāla 11.sērijas filmētas Ādažu poligonā. Turklāt šis seriāls nominēts starptautiskajai "Emmy" balvai kā labākais dramatiskais seriāls.

Latvijā filmēta epizode ar ASV Pilsoņa kara Getisburgas kauju 1863.gadā un prezidenta Linkolna slaveno uzrunu. „Yae no Sakura“ ir drāma par japānieti, kuras dzīve viņu ierauj neparedzamos notikumos apvērsuma laikā Japānā, kļūstot par „japāņu Žannu d’Arku”, nonākot Amerikā un pat iesaistoties Getisburgas kaujā.

Latvijā filmēta arī daļa no Āzijas televīzijas vēsturē vērienīgākā dokumentālā seriāla „Mākonis virs pakalna”. Tā veidotājs šodien ir Latvijā, lai šejienes sadarbības paratneriem nodemonstrētu kopā nofilmēto kara ainu pēcapstrādes rezultātu.

Ar Takafumi Juki un "Film Angels studio" komandu gādību, Ādažu poligons un latviešu aktieri redzami jau divās Japānas Nacionālās televīzijas filmās. Darbs pie Japānas - Krievijas kara ainu filmēšanas telefilmai „Mākonis virs pakalna” ādažos sākās jau 2008.gadā.

„Mums tas bija nozīmīgs projekts, jo to atbalstīja tikko izveidotais Rīgas filmu fonds. Mēs uzfilmējām ļoti lielu daļu divām no 13 epizodēm. Un tad 2012.gada viņi atbrauc vēlreiz,” stāsta ”Film angels studio” izpildproducents Ivo Ceplevičs.

Seriālā, kas restaurē Japānas-Krievijas kara gaitu, filmēšana Latvijā notika divas nedēļas. Abas filmas Japānas televīzijā jau parādītas. Kritiķu atsauksmes esot pozitīvas.

Šī ir vērienīgākā Āzijas TV drāma, Āzijas TV drāmu vēsturē. Pie tās strādājām 10 gadus. Tāpēc mēs gribētu, lai pēc iespējas lielāks cilvēku skaits to redzētu. Mēs filmējām daudzviet Eiropā – Francijā, Anglijā, Ukrainā, nedaudz arī Lietuvā un Igaunijā,” norāda Japānas Nacionālās televīzijas producents Takafumi Juki.

Pagaidām tas ir noslēpums, bet japāņu producentiem padomā ir vēl kāds apjomīgs projekts, kur varētu iesaistīt Latvijas kino nozares profesionāļus un šeit pieejamās filmēšanas vietas.

Latvijā pērn kopā nofilmēti pieci ārvalstu kino projekti: četras spēlfilmas un viena dokumentālā filma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti