«Oskaram» nominētā filma «Corpus Christi» būs skatāma Latvijas kinoteātros

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Kategorijā “Labākā starptautiskā mākslas filma” kino balvai “Oskars” nominētā poļu režisora Jana Komasa filma “Corpus Christi” (“Boże Ciało”) no 5. marta būs skatāma Latvijas kinoteātros, medijus informē “Kino Bize” pārstāvji.

Filmas galvenais varonis Daniels ir atbrīvots no jauniešu kolonijas, lai brauktu strādāt uz mazas pilsētiņas kokzāģētavu, tomēr plāni mainās, ieejot vietējā baznīcā un nopietnā balsī izsakot nevainīgus melus.

Daniels nav gatavs atteikties no sava sapņa kļūt par priesteri un, ģērbies mācītāja drēbēs, pārpratuma pēc sāk kalpot mazpilsētas draudzē.

Iedvesma filmas scenārijam esot nākusi no kāda reāla atgadījuma Polijā, kad vīrietis izlicies par mācītāju. Filmas izplatītāji norāda – lai arī to cenšas noklusēt un neiplatīt plašāku ziņu, šādi atgadījumi Polijā notiekot salīdzinoši bieži.

Taču filma neaicina apšaubīt baznīcas institūciju vai mācītāja autoritāti, bet uzdod jautājumu – kas mācītāju atšķir no pārējiem cilvēkiem un kāpēc cilvēki kaut kam tic?

“Šī filma nav tik daudz par Dievu un ticību, kā par cilvēku tieksmi pēc kāda pasaules skaidrojuma, jēgas. Es vēlējos nofilmēt mirkli kāda cilvēka dzīvē, kad ir vajadzīga ticība. Es gribēju parādīt, kur tā rodas, kā attīstās un kā tā iekapsulē jūtas – atvieglojuma, atpestīšanas sajūtu,” stāstījis filmas režisors Jans Komasa.

Filma tika nominēta “Oskaram” “Labākās starptautiskās mākslas filmas” kategorijā, kā arī saņēma Venēcijas kinofestivāla balvas “Label Europa Cinemas” un “Edipo Re Award”. Bartošs Bilenijs saņēmis Stokholmas kinofestivāla balvu par labāko aktiera sniegumu.

No 5. marta filmu “Corpus Christi” izrādīs kinoteātros “Kino Bize”, “Splendid Palace” un “K.Suns”, bet vēlāk to būs iespējams redzēt arī Madonas kinoteātrī “Vidzeme” un Dobeles pilsētas kultūras namā. 

Filma poļu valodā ar subtitriem latviešu un angļu valodā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti