Novembrī Rīgā notiks jauns dokumentālā kino festivāls «Artdocfest/Riga»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Izveidots īpaši dokumentālajam kino veltīts starptautisks festivāls “Artdocfest/Riga”, kas Rīgā notiks 2020. gada novembra beigās, medijus informē festivāla pārstāve Ilze Pelnēna.

Festivāla rīkotāji skaidro, ka “Artdocfest” nav jauns zīmols. Šo festivālu 2007. gadā Krievijā izveidoja režisors Vitālijs Manskis, kurš vairākus gadus vēlāk, vājinoties demokrātiskajiem procesiem kaimiņvalstī, pārcēlās uz Latviju un atveda festivālu sev līdz. Piecus gadus “Artdocfest” darbojies Latvijā kā Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Riga IFF) dokumentālo filmu programmas sastāvdaļa, šai laikā izaudzis – kopš 2018. gada tiek rīkots starptautisks konkurss,

un no 2020. gada festivāls uzsāk patstāvīgu dzīvi ar mērķi izveidoties par nozīmīgu kultūras un dokumentālā kino atskaites punktu Baltijas un vēlāk arī plašāk Austrumeiropas reģionā.

Rīgas un Latvijas dokumentālā kino cienītājiem, festivāla dalībniekiem, viesiem un sadarbības partneriem tiks piedāvātas divas konkursa programmas – tradicionālā starptautiskā “Artdocfest” programma ar vairāk nekā 20 kvalitatīvām filmām no dažādām pasaules valstīm un jauna – īpaši Baltijas kino veltīta programma “Baltijas fokuss”, kurā tiks piedāvāts labākais un svaigākais Baltijas dokumentālistu veikumu. Konkursa programmās būs agrāk Latvijā neizrādītas filmas no vairāk nekā 15 pasaules valstīm. Katrai konkursa programmai tiks piesaistīta atsevišķa starptautiska žūrija.

“Baltijas fokusa” konkursa programmas labākā filma saņems galveno balvu “Hercs”, kas nosaukta par godu izcilajam Latvijas dokumentālistam Hercam Frankam.

Festivālam tiek gatavota arī ārpuskonkursu programma, kuras ietvaros notiks industrijas simpozijs, kurā dokumentālisti un kino teorētiķi tiks aicināti uz radošām un zinātniskām diskusijām par mākslu, kino un laiktelpu, mēģinot aizsniegties līdz kādreizējam izcilo Rīgas dokumentālistu simpoziju domas lidojumam un savīt to ar šīsdienas aktualitātēm.

Pirmais “Artdocfest/Riga” festivāls notiks no 26. novembra līdz 1. decembrim kinoteātrī “Splendid Palace” un “Cafe Film Noir”.

Festivālu organizē“Artdoc Fest & Media”, festivāla prezidents ir Vitālijs Manskis.

Festivāls līdz 1. septembrim pieņem filmu pieteikumus. Papildu informācija pieejama festivāla mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti