Rīta Panorāma

Ķiploku brīnumi Ķiploku pasaulē

Rīta Panorāma

Laimis Rācēnājs aicina uz jubilejas koncertu "Manas 60 pieturas"

"Rockumentary. Pērkons VR" starptautiskā pirmizrāde 1.septembrī

Notiks starptautiskā pirmizrāde Amerikā tapušai filmai par grupu «Pērkons»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

1.septembrī plkst. 19.00 Rīgā, galerijā “Noass”, notiks Amerikā tapušās 3D īsfilmas “Rockumentary. Pērkons VR” starptautiskā pirmizrāde.

Filma, kas tapusi virtuālās realitātes formātā, stāsta par leģendāro grupu “Pērkons” un tās lomu PSRS sabrukumā. Kā pastāstīja producents Sandis Mohovikovs, šī filma tapusi Amerikā, jau ir izrādīta Francijā un šonedēļ to var noskatīties Ņujorkas skatītāji. Lai arī “Pērkons” skatītājiem ārzemēs nav zināms, tomēr viņus aizraujot filmas saturs. Turklāt filma ir tapusi 3D formātam, tādējādi skatītājam tiek nodrošināta klātbūtnes sajūta, uzsvēra Mohovikovs.

"Es pirmo reizi dzirdēju "Pērkonu" 1985.gadā, kad plate iznāca Vācijā. Es vienmēr esmu gribējis šo "Pērkona" un vispār Latvijas atmodas stāstu stāstīt kaut kādā veidā, bet, kad es sāku braukt uz Latviju astoņdesmitajos gados, tad, no vienas puses, vienam amerikānim, kas brauc uz Latviju, bija PSRS smagnējums, bet, no otras puses, es nekad neesmu tik radošu vietu piedzīvojis. Mūzika un māksla, un tā sadursme... Tā padomju smagme, kas sadūrās ar visu radošo, bija kaut kas tik fantastisks, ka, es domāju, parastā dokumentālā filmā to vienkārši nevar izstāstīt," LTV raidījumā "Rīta Panorāma" stāsta filmas radošais direktors Korijs Makleods. "Bet pirms kādiem diviem gadiem es sāku eksperimentēt ar virtuālo realitāti, un tad es domāju - šis ir tas veids, kā mēs varam izstāstīt šo stāstu, kā patiešām varam izjust gan to mākslu, gan to smagumu, kas bija Padomju Savienībā."

1.septembra vakarā tiks demonstrēta arī režisora Jura Podnieka leģendārā dokumentālā filma “Vai viegli būt jaunam?”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti