Notiks dokumentālās filmas «Talking About Trees» seanss un saruna ar Sudānas filmu kluba biedru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Kaņepes Kultūras centra kinoteātrī “Kino Augusts” svētdien, 12. janvārī, izrādīs Suhaiba Gasmelbari 2019. gada dokumentālo filmu “Talking About Trees”. Pēc filmas sesijas uz skatītāju jautājumiem atbildēs kinooperators Salahs Mohameds Šerifs, kurš ir tuvs draugs filmas galvenajiem varoņiem, kā arī ir Sudānas filmu kluba loceklis, medijus informē organizatori.

Dokumentālā filma “Talking About Trees” stāsta par četriem draugiem, filmu režisoriem, un, pāri visam – cilvēcības aizstāvjiem. Pēc ilgiem gadiem ārpus dzimtenes, Ibrahims, Salimans, Manars un Altajebs satiekas vēlreiz, lai dibinātu Sudānas filmu klubu un piepildītu ilgi loloto sapni – atgrieztu iespēju Sudānā pieredzēt un iemīlēt kino mākslu. Viņu pašu filmētajās, citu radītajās un vēl neiegūtajās filmu lentēs atklājas arī viņu valsts apburošā un reizē biedējošā seja.

Pēc dokumentālās filmas notiks Salaha Mohameda Šerifa saruna ar auditoriju, kurā viņš pastāstīs par Sudānas filmu klubu (“Sudanese Film Group”), savu pieredzi un atbildēs uz skatītāju jautājumiem. Salahs ir profesionāls kinooperators, kurš, kopā ar vienu no filmas varoņiem Sulaimānu Mhammadu Ibrāhīmu, ir beidzis Maskavas Kinematogrāfijas institūtu VGIK.

Salahs kopā ar pārējiem filmas varoņiem ir Sudānas filmu kluba dalībnieks un kopdarbā ar dažiem no tiem ir uzņēmis vairākas filmas. Saruna notiks angļu valodā.

“Talking About Trees” uzvarēja prestižajā Berlīnes filmu festivālā kategorijās “Labākā oriģinālā dokumentālā filma” un “Skatītāju simpātiju balva”, Mumbajas filmu festivālā un Hemptonas filmu festivālā tā plūca laurus kā žūrijas favorīts, savukārt El Gunas filmu festivālā tā ieguva augstāko novērtējumu dokumentālo filmu žanrā – Zelta Zvaigzni.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti