Kultūras ziņas

Prāga slepenpolicistu fotogrāfijās

Kultūras ziņas

Ivara Heinrihsona "Zīmes"

Noslēgušās ISSP meistarklases

Noslēgušās ISSP meistarklases

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Kuldīgā noslēgumam tuvojas Starptautiskās fotogrāfijas vasaras skolas jeb ISSP meistarklases. To dalībnieki kā galvenos ieguvumus min aizsāktos ilgtermiņa foto projektus, profesionāļu sniegtās zināšanas un starptautisko pieredzi. Savs labums būs arī sabiedrībai – nedēļas nogalē Kuldīgā durvis vērs meistarklases dalībnieku izstāde.

Vēl pēdējās korekcijas, fotogrāfiju izprintēšana un sagatavošana izstādei – un biedrības ISSP jeb Starptautiskās Fotogrāfijas vasaras skolas starptautiskā meistarklase būs noslēgusies. Tā ilga gadu un bija biedrības pirmais šāda veida projekts. Tajā piedalījās 22 dalībnieki no 12 valstīm. Aiz muguras viņiem ir kopīgas tikšanās vairākās sesijās gan Kuldīgā, gan Portugālē un darbs divās tematiskajās plūsmās; vieni izvēlējās Jurija Kozireva un Andreja Poļikanova tēmu “Pārkāpjot foto žurnālistikas robežas”, savukārt citi  - Ārona Šūmana tēmu – ''Labirinti: pētot fotogrāfijas ceļus''.

"Izstāde būs veidota ar lielu dažādību - no tradicionāla foto žurnālisma līdz ļoti konceptuālai laikmetīgajai mākslai, izstāde parādīs, kas notiek laikmetīgajā fotogrāfijā no internacionālas perspektīvas," stāsta meistarklases vadītājs Ārons Šūmans no Lielbritānijas.

Meistarklases dalībnieki pētīja katrs sev interesējošu tēmu vai parādību, veidojot foto stāstus. Piemēram, Vikus De Vets no Dienvidāfrikas strādāja pie balto afrikandu kultūras izzināšanas Dienvidāfrikā. Savukārt meistarklases dalībniece Evita Goze, fotografējot jaunsargus, pievērsusies vīrišķības tēmai un tam, kā tā ir saistīta ar militāru izglītību.

Biedrības vadītāja atzīst, ka šāda veida meistarklase ir kā loģisks turpinājums izglītības programmai ISSP divgadīgajai skolai vai vasaras skolai. Un šādas meistarklases būs arī turpmāk.

Noslēguma izstāde tiks atklāta 19.marta vakarā Kuldīgas Mākslas namā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti