Kultūras ziņas

Izskanējis romantisks džeza mūzikas koncerts

Kultūras ziņas

No dziesmu klades līdz studijai un skatuvei

Atsauksmes par seriālu "Paliec negatīvs"

Noslēdzies miniseriāls «Paliec negatīvs». Skatītāji izsaka vērtējumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Televīzijas eksperimentālajā platformā “16+” noslēdzies miniseriāls “Paliec negatīvs”. To veidojis režisoru un scenāristu tandēms Una Rozenbauma un Māris Lagzdiņš. Seriāla notikumi risinājās Covid-19 pandēmijas laikā kādā lauku muižā, kur neviļus iesprostoti divi kolektīvi – zēnu pūtēju ansamblis un meiteņu volejbola komanda. Seriāla mērķauditorija ir skolu jaunieši – prasīgākie un arī nepacietīgākie skatītāji.

Seriāli jauniešiem ne vienmēr ir pateicīgākais materiāls pieaugušajiem filmu ražotājiem. 14. februārī pie skatītājiem nonāca “Paliec negatīvs” noslēdzošā – sestā sērija. Seriāla skatītājs Francis Virtmanis atzina, ka nepatika tikai tas, ka sērijas bijušas par īsu, savukārt vizuāli esot bijis ļoti “smuki” un skatīties bijis interesanti, bet skatītāja Monta Kaiva Konovalova atzina: “Manuprāt, viens no veiksmīgākajiem latviešu seriāliem par jauniešiem un,

es pat varētu teikt, viens no veiksmīgākajiem vispār, ko esmu redzējusi no Latvijas kino industrijas, tieši no estētiskā viedokļa.”

Kate Kokamegi norādīja, ka seriāla scenārijs ir atbilstošs auditorijas vecumam un laikmetam: “Man šķiet, ka pieaugušajiem pat bija grūti nospēlēt tās lomas. Varbūt ne vienmēr juta to atbildības sajūtu, tas dziļums, ka tiešām rūp tie bērni, brīžiem pazuda.”

Skatītāji atzina, ka apsveicams ir pats fakts par jaunu pienesumu pieticīgajā Latvijas seriālu vidē. Būtu labi pie tā neapstāties. Jaunieši atzina, ka viņus uzrunātu dažāda veida seriāli – detektīvi, seriāli, kas runātu par problēmām, kas saistītas ar laukiem un jauniešiem, kas nav pilsētnieki, par sociālpolitiskām tēmām.

Seriāla “Paliec negatīvs” veidotāji ir apņēmības pilni strādāt pie turpinājuma vai citiem seriāliem jauniešiem. Tiesa gan, kad tie varētu nonākt pie skatītājiem, pagaidām nav zināms.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti