Noslēdzies dokumentālo īsfilmu konkurss «Latvijai 95. Latvija šodien»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Dokumentālo īsfilmu konkursā „Latvijai 95. Latvija šodien”, ko Latvijas Televīzija rīkoja sadarbībā ar Nacionālo Kino centru un Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu, no 21 iesniegtā piedāvājuma finansējums piešķirts pieciem vislielāko atbalstu guvušajiem projektiem.

Kopējo konkursa finansējumu - 48000 latu sadalīs „SCUBA Films” projekts „Pa Gauju tālāk”, „Vides Filmu Studijas” - „Mitrais”, „Anša Epnera studijas AVE” - „Štābs Ipiķi”, „Mistrus Media” - „Vadātājs” un „Studijas 2” - „Mēstepatās”.

Vērtēšanas komisijā darbojās kino un televīzijas nozares profesionāļi - kinorežisors, scenārists un Nacionālās kultūras padomes pārstāvis Valsts Kultūrkapitāla fonda padomē Dāvis Sīmanis, producents, SIA „EgoMedia” valdes priekšsēdētājs Guntis Trekteris, Nacionālā Kino centra vadītājas vietnieks Uldis Dimiševskis, LTV1 kanāla direkcijas satura redaktore Sarmīte Plūme un Latvijas Televīzijas (LTV) Filmu sagādes un adaptācijas daļas vadītāja Anna Rozenvalde.

Kā ziņots, LTV izsludinātajā konkursā aicināja pieteikties kino nozares profesionāļus dokumentālo īsfilmu izveidei ciklā “Latvijai – 95. Latvija šodien”, kas veiktu padziļinātu mūsdienu Latvijas realitātes izpēti un atklātu Latviju cilvēku stāstos, integrētu vēsturi mūsdienās un mūsdienas Latvijas vēsturē. Atbalstītās filmas plānots demonstrēt LTV ēterā šī gada novembrī, atzīmējot Latvijas 95. dzimšanas dienu.

Producentu atsaucība konkursā bijusi liela – iesniegts 21 projekts gan no pazīstamākajām Latvijas filmu producēšanas studijām un pieredzējušiem meistariem, gan no plašai auditorijai vēl mazpazīstamiem jaunajiem režisoriem un studijām.

„LTV ir ļoti gandarīta par iespēju atbalstīt dokumentālistus ar finansējumu īsfilmu izveidei laikā, kad kinonozarei piešķirtais valsts finansējums ir kritiski zems. Tieši televīzijas citviet Eiropā ir viens no galvenajiem nacionālā kino finansētājiem un šis projektu konkurss ir viens no soļiem, kas tuvina Latviju šādai Eiropas praksei,” komentē LTV Filmu sagādes un adaptācijas daļas vadītāja Anna Rozenvalde.

„Projekta nozīmīgākais mērķis ir radīt mūsdienu Latvijas kinohronikas – mākslinieciski un saturiski augstvērtīgas dokumentālās filmas, kas veicinātu padziļinātu sociālantropoloģisku šodienas Latvijas realitātes izpēti, atklātu mūsdienu Latviju cilvēku stāstos. Filmu pamatā būs plašu auditoriju uzrunājoši stāsti vai tēmas, veidojot šodienai un nākotnei nozīmīgas liecības par dzīvi mūsdienu Latvijā, mūsu līdzcilvēkiem un notikumiem, kas veido vēsturi,” stāsta Nacionālā Kino centra vadītāja Ilze Gailīte – Holmberga.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti