Noslēdzas LTV seriāla «Dejas miglā» filmēšana

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Noslēdzas Latvijas Televīzijas seriāla “Dejas miglā” filmēšanas process. Kā iepriekš jau vēstīts, režisores Intas Gorodeckas seriāla pamatā ir Alfrēda Dziļuma romāns “Saplēstā krūze”, tomēr teikt, ka seriāls būs tiešs Dziļuma darba ekranizējums, nebūtu korekti, bilst režisore, jo seriālā izmantoti arī citu Dziļuma darbu motīvi.

“Ja mēs nebūtu paņēmuši viņa (Dziļuma) galvenos tēlus, tad stāsts nevirpinātos,” saka Gorodecka, uzsverot, ka visa emociju gamma, kāda ir dzīvē, tāda arī ir seriālā, un tieši emocionālais pārdzīvojums režisorei personīgi ir galvenais darbos, kurus viņa pati skatās.

Filmas darbība norisinās 30.gados Latvijā. Rakstnieka Alfrēda Dziļuma 1942.gadā tapušajā romānā dominē trīs cilvēku attiecību intriga, ko 12 sēriju orģinālscenārija autores Gunta Kalniņa un Inta Bernova  saglabā arī filmā. Protams, pielāgojot filmas specifikai. Arī citi personāži ieguvuši jaunu dimensiju. Piemēram, bagātīgas attiecību peripetijas sagaida Nates tēlu, kuru filmā atveido Dailes teātra aktrise Ieva Segliņa.

“Manai lomai atkāpes ir vismazāk no visām lomām,” saka aktrise, “par to es īstenībā priecājos, jo man ir, pie kā pieturēties, man ir Alfrēda Dziļuma grāmata, bet man liekas, mans personāžs izdzīvo tik daudz šo 12 sēriju laikā, ka nevaru iedomāties, kas ar to var notikt, ja taisa otro sezonu.”

Dažiem aktieriem filmēšanās šai seriālā ir jauna pieredze. Piemēram, Imants Strads atzīst, ka grūtākā filmēšanas procesā bijusi lēkāšana no sērijas sērijā, kad konkrētajā lokācijas vietā tiek filmētas epizodes no dažādām sērijām.

“Sarežģītākais ir saprast, kurā brīdī tu sava varoņa ceļa etapā esi,” norāda Strads.

Daudzsēriju videofilmas "Saplēstā krūze" 12 sērijas, no kurām katra ir  teju stundu gara, LTV būs skatāmas nākamā gada sākumā. Seriālā netiks pielietota kādi revolucionāri stāsta izklāsta vai mākslinieciskie elementi, piebilst režisore, taču tas būs visai dinamisks seriāls, jo katrā sērijā izmantotaas 60 un vairāk epizodes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti