Panorāma

Reportāža: Zolitūdes traģēdijai aprit septiņi gadi

Panorāma

Pētījums: uzticamies speciālistiem nevis politiķiem

Noslēdz latviešu trillera "Maldupe" filmēšanu

Noslēdz latviešu trillera «Maldupe» filmēšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Šodien noslēgusies jaunā latviešu mitoloģiskā trillera “Maldupe” filmēšana. Filmas režisors ir Uģis Olte, un tās pamatā ir stāsts par gidu Andreju, kurš mežonīgas pierobežas upes ielejas mežos pazaudē savu māsu un viņas kolēģus – filmēšanas grupu, kas tur ieradušies filmēt reklāmu. Viņi nezina, ka šajā ielejā rudeņos uzplaukst dabas parādība, no kuras neprātīgā spēka nav pasargāti pat vietējie. Atrast pazaudēto nebūs viegli, jo – kas meklē, tas pazūd!

Mitoloģiskais trilleris “Maldupe” tika filmēts visu rudeni, sākot ar laiku, kad kokos vēl rotājās krāsainas lapas, līdz šodienai, kad koku zari kļuvuši pavisam kaili. Filmas galvenā varoņa gida Andreja lomā iejūtas Nacionālā teātra aktieris Igors Šelegovskis.

"Šodien mēs sākam principā ar filmas sākumu. Īstenībā ļoti labi, ka mēs nobeidzam ar sākumu, jo tad ir visam iziets cauri, tie tēli mums visiem aktieriem principā ir kaulā un tagad vajadzētu visam būt dabīgi. Nebūs tas neveiklums," saka Šelegovskis.

Teju visa filmēšana notikusi ārā, brīvā dabā jeb kā teikts filmas pieteikumā – savvaļā. Gids Andrejs visur dodas ar savu oranžo busiņu “Brīvdabi”. "Viņš caurvijas kā tāds liels motīvs. Tehnisks Andrejs, arī tikpat oranžs. Gan dzenamies pakaļ, gan bēgam, gan mīlestība tur notiek un atdzimšana, un kas tik vēl tur nav," skaidro Šelegovskis.

Mitoloģiskais trilleris “Maldupe” ir latviešu kino un TV režisora Uģa Oltes pirmā debijas pilnmetrāžas spēlfilma. "Principā tas ir stāsts par jaunu čali, kurš ir nedaudz apmaldījies gan tajā, kā viņš jūtas, gan tajā, cik viņš vīrišķīgs jūtas. Un viens blīvs piedzīvojums brīvā dabā. Tāds dramatisks piedzīvojums brīvā dabā viņam liek šīs lietas izvētīt. Viņš ir atbildīgs par cilvēkiem, kuri šķietami izgaist brīvā, mežonīgā dabā," norāda Šelegovskis.

Filmas notikumi norisinās Ziemeļvidzemē, Igaunijas pierobežā. Mežos, pie upītes ielejā, kur reizēm ar automašīnu nemaz nevar piebraukt. Tad filmēšanas grupa vajadzīgo tehniku stiepusi pat 20 un 30 minūšu kājām gājiena attālumā, atceras operators Valdis Celmiņš, kurš bijis galvenais operators arī vēsturiskās drāmas “Dvēseļu putenis” filmēšanā.

"Dažkārt nācās stiept trīs vai četras somas ar virvēm iekšā, lai varētu uztaisīt drošināšanas gan priekš aktieriem, gan priekš filmētājiem un pakārties kaut kur virs ielejas vai virs upes un dabūt vajadzīgo rakursu," pauž Celmiņš. 

Kas ir šī mītiskā dabas parādība, kas uzplaukst rudeņos un no kuras neviens nevar glābties, to filmēšanas komanda patur noslēpumā. Filmas “Maldupe” pirmizrāde paredzēta nākamā gada rudenī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti