Noskaties filmu «Melānijas hronika»!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Televīzijas Lāčplēša dienas īpašajā programmā bija skatāma režisora Viestura Kairiša un studijas “Mistrus Media” spēlfilma “Melānijas hronika”. Lsm.lv un Replay.lv piedāvā filmu skatīties Latvijas teritorijā vēl septiņas dienas pēc tās televīzijas pirmizrādes.

Režisora Kairiša filma uzņemta pēc rakstnieces Melānijas Vanagas atmiņu romāna “Veļupes krastā” motīviem. Filmēšana notika Latvijā (Rīgā, Bikstos, Pasienē, Rēzeknē) un Somijā, Karēlijā, kur tika uzņemtas Sibīrijas ainas. Lomās: Sabīne Timoteo, Edvīns Mekšs, Ivars Krasts, Guna Zariņa, Maija Doveika, Viktors Nemets, Ervīns Leders, Baiba Broka, Lilita Ozoliņa, Astrīda Kairiša, Evija Rudzīte.

Filma „Melānijas hronika” nominēta Nacionālajai kino balvai „Lielais Kristaps” 12 dažādās kategorijās – labākā pilnmetrāžas spēlfilma, labākais scenārijs un režija (Viesturs Kairišs), labākais operatora darbs (Gints Bērziņš), labākā aktrise (Sabīne Timoteo), labākā aktrise otrā plāna lomā (Baiba Broka, Guna Zariņa, Lilita Ozoliņa), labākais mākslinieka un kostīmu mākslinieka darbs (Ieva Jurjāne), labākais grims (Mari Vālasranta un Maija Gundare), labākā skaņu režija (Aleksandrs Vaicahovskis un Roberts Slezaks).

“Ir pagājis gads kopš filmas pirmizrādes, un filmu Latvijā noskatījušies vairāk nekā 80 000 skatītāju. Mēs esam gandarīti par filmai un tās veidotājiem izrādīto atzinību un to, ka šis Latvijas vēstures stāsts izskan pasaulē,” saka filmas producente Inese Boka-Grūbe.

Filma „Melānijas hronika” ir veidota filmu studijā „Mistrus Media” ar Nacionālā Kino centra atbalstu, filma ir Latvijas, Somijas un Čehijas kopražojums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti