Dienas ziņas

Projekts bērniem ar īpašām vajadzībām

Dienas ziņas

Sāktas traktortehnikas apskates

Skrundas "kara pilsētiņā" uzņem filmu

Norvēģu studenti filmē pēcapokalipsi Skrundas kara pilsētiņā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Tā ir īsta pērle – tā par bijušo Skrundas kara pilsētiņu saka kino ļaudis. Šonedēļ tā kļuvusi par filmēšanas laukumu topošajiem filmu veidotājiem no Norvēģijas. Filmas darbība notiek pēc apokalipses. Izdzīvojuši divi cilvēki, kuri viens par otru nezina, tikai nojauš klātbūtni. Norvēģi atzīst – šī ir jau praktiski gatava vide, maz bijis kas jāpielāgo.

Kāds varētu būt brīdis, kad viss pasaulē ir beidzies? Ko varētu meklēt un kas nepieciešams cilvēkam, kuram izdevies izdzīvot? Bezcerība un depresija. Šādu tēmu savam diplomdarbam izvēlējušies Norvēģijas Lilehammeres filmu skolas studenti. Lai atrastu piemērotu vidi, daudz meklēts internetā, un tā uzieta informācija par Skrundas bijušo militāro pilsētiņu.

"Šī ir absolūti pārsteidzoša vide, te ir tik daudz jau gatava no tā dizaina, kas vajadzīgs projektam. Mēs arī nākotnē te vēlētos turpināt filmēt par šo pašu tēmu, ar šiem pašiem aktieriem. Šis ir kā pilotfilmējums," stāsta projekta producents no Norvēģijas Ravns Vaikaugs.

Filmēšanas grupa ir studenti no dažādām skolas nodaļām. Diplomdarba filma būs 25 minūšu gara. Tajā ir divi aktieri. Vīriešu lomai izvēlēts aktieris no Norvēģijas, savukārt sieviešu – no Latvijas.

Filmēšanas vietas organizēšanā atbalstu sniegusi Norvēģijas vēstniecība, bet palīgi no Latvijas puses ir studija "Ego Media". Tās izpildproducents atzīst, ka šo vietu noskatījuši ne tikai šīs filmas filmēšanai.

“Ego Media” izpildproducents Kristians Luhaers izsaka cerību, ka šo vietu nenojauks, jo tā ir "pēdējā filmētāju oāze".

Filmēšanai atvēlēta aptuveni nedēļa, bet filma būs gatava vasarā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti