Norda filma «Mammu, es tevi mīlu» triumfē Losandželosas filmu festivālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Losandželosas filmu festivāla žūrijas balvu ieguva režisora Jāņa Norda pilnmetrāžas spēlfilma „Mammu, es tevi mīlu”, ziņo „Los Angeles Times”.

Kā Latvijas Radio skaidroja Nords, iegūtā balva ir festivāla žūrijas balva par labāko pilnmetrāžas konkursa kategorijā. „Kopš Berlīnes, filmai ir diezgan plašas iespējas iekļūt jebkur. Mēs piedalāmies festivālos gandrīz katru mēnesi,” atklāja režisors. Prieks par Losandželosā iegūto balvu esot diezgan liels.

Losandželosas filmu festivāls ir gana liels festivāls un nozīmīgs Amerikā. „No sākuma vispār bija labi, ka tikām iekšā. Bet tas, ka žūrija izvēlējās piešķirt galveno balvu mums, tas, protams, ir labs uzsitiens uz pleca,” – tā Nords. Režisors redzējis arī vairākas citas filmas no konkursa programmas un raksturo tās kā gana spēcīgas un oriģinālas.

Nords pastāstīja, ka viņu brīdināja un lūdza atsūtīt uzrunu balvas pasniegšanas brīdī, jo pats klātienē viņš nevarēja ierasties. „Tad jau es sapratu, ka kaut kas spīd,” piebilda režisors.

Filmas veidotājs saņem arī 10 tūkstošu ASV dolāru naudas balvas, un kā norādīja Nords, šī naudas balva „izklāj bruģi arī nākamajai filmai”.

Jau ziņots, ka Norda filma Losandželosas filmu festivālā cīnījās par galveno balvu 12 filmu konkurencē. Losandželosas filmu festivāls ir viens no lielākajiem ASV neatkarīgā kino notikumiem. Šogad festivālā no galvenās balvas pretendentēm tikai trīs filmas tapušas ārpus ASV.

Kā iepriekš vēstīts, Norda filmas "Mammu, es tevi mīlu" pirmizrāde notika Berlīnes kinofestivālā, kur filma ieguva starptautiskās žūrijas balvu.

"Mammu, es tevi mīlu" ir dinamisks attiecību trilleris par trīspadsmitgadīgu Rīgas skolnieku Raimondu un viņa māti. Kāda šķietami nenozīmīga piezīme skolā iesāk piedzīvojumiem bagātu dienu, kurā Raimonds satiek prostitūtu, nonāk policijas redzeslokā un visbeidzot atrisina samilzušo konfliktu gan ar mammu, gan savu labāko draugu.

"Mammu, es tevi mīlu” ir Norda otrā pilnmetrāžas spēlfilma, viņš ir arī filmas scenārija autors. 2008.gadā Nords uzņēma savu pirmo pilnmetrāžas spēlfilmu "Amatieris", kas savulaik izpelnījās lielu skatītāju ievērību un saņēma Lielā Kristapa balvu par spilgtāko debiju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti