NKC piešķir līdzfinansējumu divu ārvalstu filmu uzņemšanai Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Noslēdzies otrais Nacionālā kino centra (NKC) rīkotais konkurss par valsts budžeta līdzfinansējuma piešķiršanu ārvalstu filmu uzņemšanai Latvijā. NKC pieņēma lēmumus par līdzfinansējumu līgumu noslēgšanu, atbalstot abus iesniegtos projektus: „Mistrus Media" projektu „Ar rudeni sirdī" un „Vides Filmu studijas" projektu „Radviliāda. Identitātes meklējumi".

Maksimālā iespējamā līdzfinansējuma summa „Mistrus Media" projektam ir 30 726 lati. Tas atbilst 20 procentiem no plānotajām attiecināmajām izmaksām Latvijā. Saskaņā ar scenāriju un sižeta izklāstu filmas pamatdarbība nenotiek Latvijā un filmā netiks iekļautas Latviju identificējošas norādes

Maksimālā iespējamā līdzfinansējuma summa „Vides filmu studijas" projektam ir 5 300 latu. Tas atbilst 25 procentiem no plānotajām attiecināmajām izmaksām Latvijā. Saskaņā ar scenāriju un sižeta izklāstu filmas pamatdarbība nenotiek Latvijā, tomēr filmā tiks iekļautas Latviju identificējošas norādes (Bauska, Cēsis, virs Daugavas pie Ikšķiles un Rīgas HES).

Maksimālais līdzfinansējuma apmērs ir 25 procenti no attiecināmo izdevumu kopsummas, ja filmas pamatdarbība norisinās Latvijā vai filmā atpazīstama Latvijas ainava vai arhitektūra. Ja šādas norādes uz Latviju nav, tomēr filmas uzņemšanā tiek izmantoti Latvijā reģistrētu komersantu pakalpojumi, līdzfinansējuma apmērs ir 20 procenti. Līdzfinansējums tiek izmaksāts vienīgi pēc izmaksu veikšanas un to apliecinošo dokumentu pārbaudes līdz šī gada beigām.

Projektus vērtēja NKC izveidota komisija trīs cilvēku sastāvā, kas, ņemot vērā Ministru kabineta apstiprinātus vērtēšanas kritērijus, izlēma, kādiem projektiem un kādā apjomā finansējums tiks piešķirts. Komisijā strādāja trīs eksperti: NKC vadītājas vietnieks Uldis Dimiševskis, Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma programmas „Rīgas filmu fonds" pārstāve Diāna Evelone un NKC juriskonsulte Laura Ģērmane.

Konkursa mērķis ir atbalstīt ārvalstu filmu uzņemšanu Latvijā, vienlaikus veicinot gan filmu profesionāļu nodarbinātību un konkurētspēju, gan kopējo Latvijas ekonomikas un radošo industriju attīstību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti