Nila Skapāna «Spoku stundai» pasaules pirmizrāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Šajā nedēļas nogalē, 12.jūlijā, festivālā "Curtas Vila do Conde" Portugālē savu starptautisko pirmizrādi piedzīvos Nila Skapāna radītā animācijas filma "Spoku stunda".

Festivāls "Curtas Vila do Conde" ir viens no nozīmīgākajiem kultūras un kino notikumiem Portugālē, un Vila du Kondes pilsēta jau 22. reizi uz nedēļu kļūs par Portugāles kino galvaspilsētu.

Studijā "Lokomotīve" tapusī krāsainā, plastilīna tehnikā veidotā Nila Skapāna filma "Spoku stunda" festivāla konkursa programmā "Curtinhas" tiks izrādīta pašiem mazākajiem skatītājiem līdz ar desmit animācijas filmām no Francijas, Horvātijas, Beļģijas, Vācijas, Igaunijas, Japānas un Itālijas.

"Kuram tad spoki nepatīk! Šis ir labsirdīgais spociņš, tas reizēm mēģina izlikties baiss, taču patiesībā ir ļoti draudzīgs un pārsteigumiem pilns," par to, kādēļ spoku sev par draugu vēlētos katrs bērns, saka režisors Nils Skapāns.

"Curtas Vila do Conde" piedāvā arī īsfilmu, eksperimentālo filmu un mūzikas klipu programmas, savukārt paralēli bērnu filmu programmai tiek rīkotas dažādas meistarklases, veicinot bērnu interesi par filmu veidošanu un skolojot viņus par uzticamiem kino skatītājiem.

Šogad par godu Pasaules futbola čempionātam festivāls sagatavojis īpašu, futbolam veltītu programmu, tiek demonstrēta arī itāļu kino lielmeistara Mikelandželo Antonioni spēlfilmu skate.

Nila Skapāna animācijas filma "Spoku stunda" pēc dalības "Curtas Vila do Conde"  festivālā turpinās savu ceļu uz animācijas filmu festivāliem Itālijā, Šveicē, Norvēģijā un citviet.

Nils Skapāns un viņa radošā komanda jau veido jaunu animācijas filmu par noslēpumaino planētu Marsu un tās iemītniekiem. Tā būs trešā Nila Skapāna animācijas filma, kas tapusi studijas "Lokomotīve" paspārnē, pateicoties Nacionālā kino centra un Valsts kultūrkapitāla fonda līdzfinansējumam.

2013.gadā pabeigtā animācijas filma "Kaķis maisā" bija pirmais Nila Skapāna sadarbības projekts ar studiju "Lokomotīve". Krāšņais un aizkustinošais stāsts par atbildību un draudzību turpina iepriecināt pašus mazākos skatītājus visā pasaulē - filmas dalība festivālos mērojama jau divos desmitos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti