Kultūras ziņas

Bērnu grāmata "Bīstamais dārziņš"

Kultūras ziņas

Valdība lemj par ierobežojumiem kultūrā

Viljama Moslija poētiskās lomas

Nārnijas karalis Pīters viesojas Rīgā. Aktiera Viljama Moslija poētiskās lomas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Rīgas Starptautiskā kino festivāla programmā iekļauta irāņu režisores Širinas Nešetas filma “Sapņu zeme”. Alegoriskajā kino par sapņu klātbūtni mūsu ikdienā piedalās arī britu aktieris Viljams Moslijs, kurš pazīstams no triloģijas “Nārnijas hronika”. Šobrīd Moslijs strādā pie jaunas filmas, un tas notiek tepat Latvijā.

Riga IFF programmā iekļautās irāņu režisores Širinas Nešetas poētiskās komēdijas “Sapņu zeme” galvenajā lomā redzama viena no zināmākajām irāņu izcelsmes aktrisēm Šeila Vanda. Lomas atveido arī Mets Dilons, Izabella Rosellīni un britu aktieris Viljams Moslijs (William Moseley), kurš šajā stāstā ir dzejnieks.

Stāstot par filmu, Moslijs raksturo, ka “tā ir par amerikāņu sapni. Par tā pozitīvo un negatīvo pusi. Stāsts ir kā sarežģītas vinjetes, un mana loma ir palīdzēt galvenajai varonei, Amerikas valdības ierēdnei, tās iziet. Esmu kā gars vai eņģelis, bet patiesībā dzejnieks.”

Plašu atpazīstamību Viljams Moslijs ieguva pirms vairāk nekā 15 gadiem, kad nospēlēja vienu no galvenajām lomām – vecāko no četriem Pevensiju bērniem Pīteru Pevensiju – fantāzijas triloģijā “Nārnijas hronika”. Tā bija jaunās paaudzes kulta filma, un arī pats aktieris starp Kopolas “Apokalipsi tagad” un Džeimsa Bonda filmu ciklu to ierindo savā kino TOP3.

“Tādēļ, ka biju daļa no šīs filmas, un tā bija manas karjeras sākums. Tas ir brīnišķīgs stāsts. Tādēļ vienmēr ar to lepojos. Tādēļ ar lielāko prieku to ierindoju savā TOP3,” skaidro Moslijs.

Līdzīgi kā “Sapņu zemē”, arī šobrīd Moslijs filmējas kino, kurā atveido dzejnieku. Tā ir šausmu filma par Edgaru Alanu Po ar nosaukumu “Raven’s Hollow”.

“Stāsta pamatā ir dzejnieka dzīve. Pirms kļūšanas par dzejnieku viņš bija kareivis. Daudzi cilvēki par to nemaz nezina,” stāsta Moslijs. “Viņš mācījās Vestpointā, kur ieguva augstvērtīgu militāro sagatavotību. Tomēr dažādu noslēpumainu apstākļu dēļ viņa dzīve mainās. Un šis stāsts izceļ nelielas viņa vēstures detaļas, kas notika vai varētu notikt, kad viņš bija kareivis.”

Kā uzskata Moslijs – kaut arī gotiska šausmu filma, tā noteikti būs lielisks papildinājums tādam kino, kādu mūsdienu skatītājs gaida no tā veidotājiem.

Moslijs uzver: “Filmu un to stāstu veidošanai ir divi mērķi. Viens ir izklaide, otrs – dalīties ar skatītāju. Varbūt tā ir kāda morāle, vai varbūt skatītājs kaut ko jaunu uzzina. Iespējams, tā ir jauna pieredze, kas var palīdzēt dzīvē. Bet, protams, filmām skatītājs ir jādara laimīgāks, jāieliek viņa dzīvē pauze. Manuprāt, kino ir kā aizbēgšana. Uz dažām stundām no savas ikdienas dzīves.”

Stāsta par Edgaru Alanu Po filmēšanas process norit Latvijā, kinopilsētā “Cinevilla” un šobrīd tuvojas noslēgumam. Plānots, ka šis darbs pie skatītājiem varētu nonākt nākamā gada pirmajā pusē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti