«Nameja gredzens» dodas uz Latvijas novadiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ar 28. februāra seansu Ogrē sākas Aigara Graubas jaunās spēlfilmas "Nameja gredzens" izplatīšana Latvijas novados. 1. martā ieplānoti seansi Gulbenē, Ciemupē, Baldonē, Valgundē, Amatā, Veselavā, Bauskā un citur. Seansi martam jau ieplānoti 170 vietās un, visticamāk, demonstrēšanas vietu skaits vēl pieaugs.

Nacionālā kino centra (NKC) pārstāve Kristīne Matīsa pārstāve informē, ka producenta Andreja Ēķa un Aigara Graubas jaunākais darbs spēlfilma "Nameja gredzens" Latvijas kinoteātros tiek demonstrēta mazliet vairāk nekā mēnesi un šajā laikā to jau apmeklējuši vairāk nekā 50 000 skatītāju.

Nākamais solis ir filmas autoru sadarbība ar filmu izplatīšanas apvienību "Kinopunkts", kas organizē seansus dažādās kinodemonstrēšanas vietās ārpus kinoteātriem – kultūras namos un citur. NKC norāda, ka Latvijas filmu izrādīšana novados ir īpaši aktualizējusies līdz ar NKC filmu programmas "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" pirmajām filmām – arī tās Latvijā pamatā izplata "Kinopunkts".

"Kinopunkta" projektu vadītājas Maija Kalniņa un Kristīne Meirāne atzinušas, ka šobrīd, kad ir tik liels labu Latvijas filmu piedāvājums, pēc filmas "Nameja gredzens" bijis negaidīti intensīvs pieprasījums. Kultūras nami vēloties "Nameja gredzenu" demonstrēt iespējami drīz. To var redzēt arī pēc seansu grafika – marta pirmie datumi saplānoti ļoti blīvi.

Filmas autoru pārstāve, producente Aija Ansone atzīst, ka "Nameja gredzena" komanda ir ļoti gandarīta par kultūras namu atsaucību un lielo darba apjomu, ko seansu organizēšanā ieguldījis "Kinopunkts". Savukārt Kalniņa ir priecīga par studijas "Platforma Filma" atļauju akceptēt arī vairākus labdarības vai bezmaksas seansus.

Tāds, piemēram, notiks Iļģuciema sieviešu cietumā 4. martā, seansā piedalīsies un ar skatītājām sarunāsies filmas montāžas režisore Līga Pipare. Plašāks seanss plānots arī Valsts sociālā centra "Vidzeme" iemītniekiem Ropažos, kur tāpat ciemosies filmas radošās grupas pārstāvji un ''Nameja gredzenu'' plānots demonstrēt plašam skatītāju lokam (līdz 400 personām). Plānoti arī vairāki labdarības seansi filmas "Nameja gredzens" komponista Riharda Zaļupes sievas Sondras ārstēšanas izdevumu segšanai – šajos seansos visi ieņēmumi tiks novirzīti platformai "ziedot.lv".

Filma "Nameja gredzens" stāsta par 13. gadsimta leģendu, kur pēc Zemgales valdnieka Viestura nāves par karali kļūst jaunais Namejs. Viņa uzdevums ir nosargāt savu zemi un tautu pret krustnešu tīkojumiem. Filmas „Nameja gredzens" producents ir Andrejs Ēķis, scenārija autori – Aigars Grauba un Makss Kinnings no Lielbritānijas.

Nameja lomu filmā atveido zviedru aktieris Edvīns Endre, kurš Latvijas skatītājiem pazīstams no seriāla "Vikingi". Galvenajās lomās var redzēt arī lietuviešu uzlecošo zvaigzni Aisti Dirziuti un Džeimsu Blūru no Lielbritānijas. Tāpat arī filmā spēlē latviešu aktieri Andris Keišs, Artūrs Skrastiņš, Dainis Grūbe, Lauris Dzelzītis, Ivo Martinsons, Elīna Vāne un citi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti