Nacionālais kino centrs rīko filmu ražošanas konkursa projektu prezentācijas tiešsaistē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Nacionālais kino centrs (NKC) arī ārkārtējā situācijā turpina 2020. gada filmu ražošanas konkursu, kurā pieejamais finansējums ir 1 768 327 eiro. Projektu publiskās prezentācijas šogad notiks tiešsaistē 20., 21. un 22. aprīlī, medijus informē NKC pārstāvji.

2020. gada filmu ražošanas konkursa mērķis ir atbalstīt jaunu pilnmetrāžas spēlfilmu un visu garumu animācijas un dokumentālo filmu ražošanu vai ražošanas pabeigšanu 2020.-2021. gadā.

Konkursa finansējums ir 1 768 327 eiro, no tā spēlfilmām plānots piešķirt 784 353 eiro (3 vai 4 filmām), dokumentālajām filmām 371 572 eiro (5 vai 6 filmām) un animācijas filmām 612 402 eiro (2 pilnmetrāžas un 2 vai 3 īsmetrāžas filmām).

Konkurss tika izsludināts 31. janvārī, projektu pieņemšana noslēdzās 9. martā, tad tika veikta administratīvā izvērtēšana, nosakot, vai projekti atbilst Latvijas filmas kritērijiem un vai ir nodrošināti ar visiem nepieciešamajiem dokumentiem. Nākamais konkursa posms ir projektu prezentācijas, kad topošās filmas autori izklāsta Nacionālā kino centra ekspertiem savas ieceres un atbild uz ekspertu jautājumiem.

Šogad konkursa projektu prezentācijās piedalās 12 spēlfilmu, septiņu animācijas filmu un 11 dokumentālo filmu projekti

Šogad pirmo reizi projektu prezentācijas tiks rīkotas tiešsaistes videokonferences veidā. Konferences dalībnieki būs eksperti un projektu iesniedzēji, bet citi interesenti varēs prezentāciju procesam pieslēgties kā skatītāji, iepriekš piesakoties, lai saņemtu saiti. Papildu informācija par publiskajām prezentācijām pieejama NKC mājaslapā.

2020. gada filmu ražošanas konkursa projektus vērtēs NKC izveidotas ekspertu komisijas, kas darbojas kopš 2019. gada, – spēlfilmu eksperti ir režisori Andis Mizišs un Edmunds Jansons, dokumentālo filmu eksperti – producente Līga Gaisa un režisore Maira Dobele, animācijas eksperti – režisore Krista Burāne un dramaturgs un režisors Ivo Briedis. Katrā komisijā strādā arī viens NKC pārstāvis – Inga Blese (spēlfilmas), Lelda Ozola (dokumentālais kino) un Kristīne Matīsa (animācija).

Lai veicinātu sabiedrības interešu ievērošanu, filmu ražošanas konkursā ekspertu komisiju darbam jau piekto gadu tiek piesaistīti arī sabiedrības pārstāvji, kas ekspertiem sniedz rekomendējošus ieteikumus, atbalstot publiskā finansējuma piešķiršanu tādiem projektiem, kas ir aktuāli un nozīmīgi dažādām auditorijām Latvijā. Projektu izvērtēšanā 2020. gadā līdzdarbosies Latvijas Televīzijas pārstāve Zane Valeniece, kinoteātra “Splendid Palace” pārstāve Irina Pavļuka, straumēšanas platformas “Helio / Shortcut” pārstāve Ilze Korjusa un Latvijas Radio žurnāliste Zane Mače.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti