Nacionālais kino centrs izsludina filmu ražošanas projektu konkursu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Nacionālais kino centrs izsludinājis 2016.gada filmu ražošanas projektu konkursu ar mērķi atbalstīt pilnmetrāžas spēlfilmu un visu garumu animācijas un dokumentālo filmu ražošanu vai ražošanas pabeigšanu 2016.-2017.gadā.

Konkursa finansējums ir 2 054 922 eiro, no kura animācijas filmu projektiem tiek piešķirti 501 531 eiro, dokumentālo filmu projektiem 392 502 eiro un spēlfilmu projektiem 1 160 889 eiro. Ar šo finansējumu tiks atbalstīti gan jauni projekti, gan arī tādi, kas jau saņēmuši Nacionālā kino centra atbalstu filmas ražošanai.

Konkursa projekti iesniedzami līdz 29.februārim Nacionālajā kino centrā. Tos pēc iepriekš izstrādātiem un konkursa nolikumā apstiprinātiem kritērijiem vērtēs Nacionālā kino centra izveidotas ekspertu komisijas katrā filmu veidā.

Jaunie projekti piedalīsies publiskajās projektu prezentācijās, kas notiks marta otrajā pusē, piedaloties topošās filmas producentam, režisoram un citiem radošās grupas pārstāvjiem. Šīs prezentācijas būs pieejamas visiem interesentiem un par to norisi tiks ziņots atsevišķi.

Konkursa rezultāti tiks paziņoti mēneša laikā kopš projektu iesniegšanas termiņa beigām.

Konkursā nevar tikt iesniegti projekti, kuri jau ir saņēmuši Nacionālā kino centra finansējumu filmas pabeigšanai, kā arī tie projekti, kas atbalstīti konkursā "Latvijas filmas Latvijas simtgadei". Uz konkursa finansējumu nevar pretendēt arī projekta iesniedzējs, kas nav izpildījis Nacionālā kino centra līgumu saistības.

Detalizētāka informācija par nosacījumiem atrodama konkursa nolikumā Nacionālā kino centra mājaslapā.

Šis ir jau otrais no Nacionālā kino centra izsludinātajiem finansiālā atbalsta konkursiem 2016.gadā. Pirmais tika izsludināts 25.janvārī, un tajā tiks atbalstīta Latvijas filmu izplatīšana, popularizēšana Latvijā un ārvalstīs, kā arī filmu nozares profesionāļu tālākizglītība, nozares profesionālā izaugsme un konkurētspēja.

2016.gada laikā paredzēts izsludināt arī konkursus jaunu filmu projektu attīstīšanai un kopražojuma projektiem, kuros Latvija piedalās kā minoritārais kopproducents. Tāpat tiks piešķirts finansējums filmu ražošanas turpināšanai programmā "Latvijas filmas Latvijas simtgadei".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti