Mūžībā aizgājis šveiciešu aktieris Bruno Gancs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

77 gadu vecumā mūžībā aizgājis šveiciešu aktieris Bruno Gancs, kurš izpelnījies atzinību ar meistarīgo Ādolfa Hitlera lomas atveidojumu 2004.gada filmā "Der Untergang" ("Sakāve"), pavēstīja mākslinieka pārstāvis.

Gancs no dzīves aizgājis savās mājās Cīrihē.

Arī pirms lomas filmā "Der Untergang", kurā attēlotas kara beigu pēdējās dienas Hitlera bunkurā, Gancam bija spoža karjera teātrī un kino.

Daudzi kritiķi cildināja nacistu līdera niansēto portretējumu, atveidojot plašu izpausmju spektru no vieglas aizkaitināmības līdz drūmumam, veikumu raksturojot kā nesalīdzināmu.

Vācu valodas kultūras telpā aktieri Hitlera lomas atveidošanu uzņemas nelabprāt, bet Cīrihē dzimušais Gancs šai lomai piekrita, skaidrojot, ka tas, ka viņš ir šveicietis, nodrošina vajadzīgo aizsardzību.

"Man palīdzēja tas, ka es neesmu vācietis, jo es starp sevi un Hitleru varēju nolikt savu pasi," tīmekļa vietnei "The Arts Desk" vēl 2005.gadā sacīja Gancs.

Par Ganca aktiertalanta plašo vērienu liecina arī viņa loma 1987. gada filmā "Debesis pār Berlīni". Tajā viņš tēloja eņģeli. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti