Murjāņos izrādīs Imanta Ziedoņa veidotu filmu programmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" aicina no 21.augusta līdz 18.septembrim ik piektdienu plkst. 20  uz brīvdabas kino vakariem Ziedoņa vasaras mājā Murjāņos. Dzejnieka mājas dārzā būs iespēja skatīties Imanta Ziedoņa veidoto un iedvesmoto filmu programmu.

Kino vakarus papildinās sarunas ar vakara viesiem: vārtsargu, treneri un fonda "Viegli" dalībnieku Artūru Irbi, kino kritiķi Dairu Āboliņu, režisoru Zigurdu Vidiņu, animācijas filmu režisori Rozi Stiebru un operatoru Ivaru Selecki. Sarunas vadīs žurnāliste, viena no fonda "Viegli" dibinātājām Eva Ikstena-Strapcāne.

"Brīvdabas kino vakari priecēs vietējos Murjāņu iedzīvotājus, kā arī viesus no citām Latvijas vietām. Šī ir iespēja interesentiem aplūkot gan Ziedoņa vasaras māju "Dzirnakmeņi" un tās apkārtni, gan pavadīt vasaras vakarus, iepazīstot latviešu spēlfilmas un dokumentālās filmas, kurām ir saistība ar Imantu Ziedoni. Viesi, kuri piedalīsies sarunā pirms filmas, papildinās stāstījumu", saka Eva Ikstena-Strapcāne.

21.augustā tiks izrādīta dokumentālā filma "Es esmu latvietis" (1990, Ansis Epners), bet vakara viesis būs vārtsargs, treneris un fonda "Viegli" dalībnieks Artūrs Irbe. 28.augustā būs skatāma dokumentālā filma "Lomi" (1969, Aivars Freimanis) un dokumentālā filma "Mēstepatās" (2013, Zigurds Vidiņš), bet vakara viesis būs režisors Zigurds Vidiņš. 4.septembrī tiks izrādīta spēlfilma "Puika" (1977, Aivars Freimanis), vakara viesis - animācijas filmu režisore Roze Stiebra. 11.septembrī būs skatāma spēlfilma "Pūt, vējiņi!" (1973, Gunārs Piesis), un vakara viesis būs kinokritiķe Daira Āboliņa. 18.septembrī varēs noskatīties dokumentālo filmu "Gada reportāža" (1965, Aivars Freimanis) un dokumentālo filmu "Gājiens ar krokodilu" (1995, Ivars Seleckis), kā arī tikties ar vakara viesi kino operatoru Ivaru Selecki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti