Mūkusalas mākslas salonā atklās Arņa Balčus fotoizstādi «Uzvaras parks»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 7.augusta līdz 13.septembrim Mūkusalas mākslas salonā būs skatāma fotogrāfa Arņa Balčus personālizstāde "Uzvaras parks".

Arņa Balčus jaunāko darbu sērija balansē uz dokumentalitātes un fikcijas robežas, veidojot kritisku vizuālo mozaīku par Latvijas vēsturi un sabiedrību.

"Fotogrāfijās attēlotais Rīgas atbrīvotāju piemineklis latviešiem patlaban kalpo par traumas simbolu. Balčus gan uzvedina uz domu, ka šī trauma ir tikai simptoms, bet nemiera cēlonis ir jāmeklē neapzinātajā," uzskata komunikācijas eksperts Sergejs Kruks.

Arnis Balčus (1978) strādā ar fotogrāfiju un video, savos darbos apskatot postpadomju problemātiku un tās nospiedumus Latvijas dzīves telpā. Viņam bijušas personālizstādes Londonā, Glāzgovā, Berlīnē, Kopenhāgenā, Rīgā un citviet. Viņa darbi publicēti žurnālos "Achtung Mode", "Dazed & Confused" un "The New Yorker".

Arņa Balčus personālizstāde "Uzvaras parks" norisinās izstādē "Latvieši. Mīti un konteksti", kas apskata latviskās identitātes jēdzienus un uzsver to saistību ar mainīgo vēsturi un atvērto nākotni. Izstādes kuratore ir Līga Lindenbauma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti