Monreālas kinofestivāla programmā iekļauta latviešu īsfilma «Trauslā sirds»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latviešu režisores Astras Zoldneres īsfilma "Trauslā sirds" ("All My Dead") ir iekļauta prestižajā Monreālas kinofestivāla programmā. Filma starptautiskajā Kanādas festivālā tiks demonstrēta augusta beigās skatē "Fokuss uz pasaules kino".

Latvijā "Trauslā sirds" savu pirmizrādi piedzīvoja 22.janvārī. Šobrīd filma "Kino Bize" īsfilmu tūrē tiek demonstrēta vairākās Latvijas pilsētās.

Filma "Trauslā sirds" ir absurds stāsts par neiespējamu mīlestību. Filmas darbība notiek Ziemassvētku laikā, kad tomēr ne visi ir laimīgi un mīlēti. Divi svešinieki sastopas savdabīgā vidē - morgā.

Skats no īsfilmas "Trauslā sirds" (publicitātes attēls)

Filma ir melnā komēdija, kura izklaidējošā veidā ironizē par Ziemassvētku brīnuma iespējamību. Filmā tiek atainoti svētkiem raksturīgie kontrasti - netradicionālajā mīlas stāstā varoņi izdzīvo gan laimes spozmi, gan vientulību un nāvi. Vai tas ir stāsts ar laimīgām beigām, skatītāji uzzina tikai pašā filmas noslēgumā.

Filmas "Trauslā sirds" scenārija autori ir Haralds Harcheims (Harald Harzheim) un Marta Bite, operatore - Astrīda Konstante, māksliniece - Kate Krolle, komponists - Andris Indāns. Galvenās lomas filmā atveido pazīstami latviešu aktieri - Daiga Kažociņa un Ivars Krasts. Filma veidota filmu studijā "Ego Media".

Kā norāda filmas veidotāji, kino darba iekļaušana Monreālas kinofestivālā ir īpašs notikums, jo tas ir vienīgais oficiāli akreditētais "A" klases kinofestivāls visā Ziemeļamerikā.

Kā jau vēstījām, Monreālas kinofestivālā tiks izrādīta arī Andra Gaujas spēlfilma "Izlaiduma gads".

Tikmēr režisores Astras Zoldneres dokumentālā īsfilma "Jūras nauda" guvusi uzvaru divos starptautiskos kino festivālos - Maķedonijas festivālā "Watchout" un Šlēzvigas-Holšteinas filmu festivālā Vācijā.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti