«Modris» cīņā par «Oskara» nomināciju: Slavē galvenā tēla aktierdarbu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ar pozitīvu pieredzi no Losandželosas atgriezies režisors Juris Kursietis, kura filma "Modris" no Latvijas izvirzīta "Oskara" balvai. Tikko Amerikā noslēgusies balvai pieteikto filmu skate, kurā "Modris" izrādīts septiņos seansos.

Trijos no seansiem piedalījies arī Juris Kursietis, kurš pēc seansiem atbildējis uz ASV Kinoakadēmijas biedru jautājumiem un vakariņojis kopā ar viņiem. Tik plaši "Oskaram" pieteiktā Latvijas filma tiek reklamēta pirmo reizi.

Juris Kursietis stāsta par pieredzi ASV
00:00 / 00:56
Lejuplādēt

"Pieredze ir interesanta. No cilvēkiem, ar kuriem sarunājos, dzirdēju komentārus, ka viņi savā dzīvē ir bijuši vai nu ļoti saistīti, vai paši piedzīvojuši, vai satikuši tādu Modri. Tas norāda to, ka tas stāsts tiešām nav no pirksta izzīsts, tas ir ne tikai mums, bet arī tajā okeāna pusē. Protams, arī liela daļa bija izbrīnīti, ka Kristers ir ne-aktieris, ka tā viņam vispār ir pirmā pieredze ar kino kamerām. Dzirdēju patiešām ļoti daudzas uzslavas tieši par Kristera darbu," stāsta Juris Kursietis.

"Losandželosa tomēr ir kino industrijas meka, kur uz ielas ja ne katrs, tad katrs otrais ir saistīts ar šo industriju, ir vērts paklausīties tos komentārus un redzēt to procesu, kā tas norisinās. Tas ir diezgan atstrādāts mehānisms - cīņa par "Oskara" nominācijām," norāda Juris Kursietis.

Līdzās filmai "Modris" labākās ārzemju filmas kategorijā uz nominācijām pretendē 84 filmas. Nominantu piecinieku nosauks svinīgā ceremonijā februārī.

Kā vēstīts, 3.novembrī ar Eiropas kinoinstitūciju apvienības EFP atbalstītu seansu Losandželosā, Beverlihilzā, režisora Jura Kursieša spēlfilma "Modris" sāk sacensību par ASV Kinoakadēmijas balvu "Oskars" kategorijā "Labākā ārzemju filma".

Jura Kursieša debijas spēlfilma "Modris" ir patiesos notikumos balstīts stāsts par liktenīgiem notikumiem kāda jaunieša dzīvē, kas viņu ieved ļoti dramatiskās dzīves krustcelēs. Galveno varoni - Modri - filmā atveido Kristers Pikša.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti