Mings: «Ļaunuma atspulga» skatītāji nejutīsies garlaikoti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Filmas „Ļaunuma atspulgs" skatītāji nejutīsies garlaikoti, paredz 19 gadus vecais režisors Rūdolfs Mings, īstajā uzvārdā Miķelsons. Kā ziņots, filmas pirmizrāde notiks 10.janvārī pulksten 19.30 kinoteātrī „K.Suns"

Itervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" režisors stāsta, ka pēdējās naktis nav gulējis, jo kopā ar komponistu un skaņu režisoru strādājuši pie filmas pabeigšanas.

Mums bija viens eksperimentālais filmas seanss Talsos pirms neilga laika. Nu, jā, domāju, ka  filma nav īsti pozitīva, bet ir kaut kādā ziņā patiesa, un skatītāji nejutīsies garlaikoti," saka Miķelsons.

Filmas „Ļaunuma atspulgs" sižets ir smags. Tā centrā ir astoņi mazpilsētas jaunieši. Viss sākas ar parastu ballīti, kurā izceļas konflikts, un viens no jauniešiem – Rinalds nogalina savu ballītes biedru Ināru.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc filmai izvēlēta tik smaga tēma, režisors norāda, ka viņam patīk operēt ar spēcīgiem paņēmieniem jeb ieročiem un nāve ir ļoti stiprs ierocis. Brīdī, kad Miķelsons rakstīja scenāriju, filmā parādītais bijis viņam aktuāls.

Nāve. Jā, protams, tas ir viens stiprs ierocis, lai filmā varētu uztaisīt ļoti krasus pagrieziena punktus," saka Miķelsons.

Režisors nepiekrīt apgalvojumam, ka filma ir par ļaunumu un agresiju.

Es netaisu filmu par agresiju un ļaunumu. Es taisu filmu par jauniešiem, kuros tā agresija un ļaunums vietām parādās. Būs redzami vairāki aspekti," uzsver režisors, skaidrojot, ka rakstījis scenāriju, jo pašam bija interesanti saprast filmā skartās tēmas.

Pēc Rūdolfa Miķelsona filmas scenārija režisors Lauris Gundars veidojis izrādi „Minga rēgi", kas izpelnījās divas „Spēlmaņu nakts" balvas.

„Protams, ka teātrī viss ir absolūti savādāk, jo tur ir pavisam citi spēles noteikumi. Tā ir dzīva aktierspēle. Uz skatuves tas viss jāparāda nedaudz savādāk, piegriežot kontrastu. Tur ir profesionāli aktieri un cits režisora skatījums. Tas kardināli atšķiras no manas filmas," teātra izrādi un filmu salīdzina Miķelsons.

Režisors uzskata, ka savā kino darbībā nav sasniedzis maksimālo augstumu, turklāt viņa kino lauciņš nav ne tuvu tam līmenim, kādā ir Latvijas kino.

Rūdolfs Miķelsons kļuva plašāk pazīstams pēc režisora Roberta Rubīna dokumentālās filmas „Kā tev klājas, Rūdolf Ming?" (Podnieka studija, 2010), kurā atspoguļoti tolaik vēl 13 gadus vecā Rūdolfa centieni kino jomā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti