Miks Džegers izsmalcinātā erotiskā trillerī par mīlestību pret mākslu un ne tikai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Filma "Rūsgani oranžā ķecerība" ("The Burnt Orange Heresy"), ar ko noslēdzās 76. Venēcijas kinofestivāls, iekļauta "Baltijas pērles" kino programmā, informē festivāla organizatori.
 

Izaicinoši jutekliskajam neo-noir līdztekus intriģējošajam nosaukumam un aizraujošajam sižetam ir iespaidīgs aktieru sastāvs: Kless Bangs ("Kvadrāts", "Drakula"),  Elizabete Debicki ("Tenet”, "Vīrs no U.N.C.L.E",  "Lielais Getsbijs"), kā arī "The Rolling Stones" solists Miks Džegers un divkārtējais "Zelta globusa" ieguvējs Donalds Sazerlends. 

"Nekad neļaujiet dārgām lietām apslēpt savu vērtību," – šī viltīga mākslas darbu tirgotāja izteiktā frāze ieskandina neoficiālo tēmu trillerī par subjektīvo attieksmi pret mākslu. 

Filma uzņemta Komo ezera krastos celtos krāšņos savrupnamos, kur izvietotas izcilu mākslinieku oriģinālās gleznas un antikvāras mēbeles no muzejiem. Būs interesanti ne tikai glezniecības cienītājiem vai populāru zvaigžņu pielūdzējiem. 

 

Skatītājam netiek dota iespēja garlaikoties, jo pastāvīgi jāseko līdzi kārtējiem sižeta pavērsieniem. Tas, kas no pirmā skatiena šķiet sagadīšanās vai joks, acu priekšā pārvēršas dramatiskā spēlē, kurā uz dzīvību un nāvi cīkstās godkāre un māksla, noziedzīgas ambīcijas un neīstenots talants. 

Režisors Džuzepe Kapotondi izmanto negaidītus paņēmienus centienos izpētīt jautājumus, kas satrauc mūs visus. Ko var uzskatīt par mākslu? Kas ir tie cilvēki, kuri uztiepj mums savu viedokli un pelna sev iztiku uz mākslinieku radošās enerģijas rēķina?  

"Kas tā tāda par krāsu? Oranžs smogs vai kas? Jums iesmērējuši šo ķecerību izpārdošanā?" 

Džuzepes Kapotondi "Rūsgani oranžā ķecerība" ("The Burnt Orange Heresy") tiks izrādīta tikai 11. oktobrī kinoteātrī "Splendid Palace".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti