Rīta Panorāma

Intervija ar premjeru Māri Kučinski

Rīta Panorāma

Intervija ar Gundu Vaivodi un Māri Sirmo

Intervija ar Sabini Timoteo un Inesi Boku- Grūbi

«Melānijas hronikas» galvenās lomas atveidotāja: Filmēšanas laukumā jutu lielu līdzpārdzīvojumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Filmas „Melānijas hronika” galvenās lomas atveidotāja, šveiciete Sabīne Timoteo spējusi identificēt sevi ar Melāniju Vanagu un jutusi cilvēcisku līdzpārdzīvojumu filmēšanas laukumā. To aktrise pirms filmas pirmizrādes, 1.novembrī, pauda Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma”.

Filmas režisors Viesturs Kairišs aktrisei lomu piedāvājis Berlīnes kino festivālā, un, kā atzina Timoteo, piedāvājums bijis negaidīts: „Tas bija ļoti liels piedāvājums. Likās – vēsturiska Latvijas filma un šveiciešu aktrise... dīvaina kombinācija.”

Tomēr Timoteo bija pārāk ieinteresēta, lai pateiktu "nē".

Aktrise stāstīja, ka Baltijas valstu vēsturi līdz šim neesot pārzinājusi un par spīti tam, ka Šveice nav piedzīvojusi tās kara šausmas, ko nācās pārdzīvot Latvijas iedzīvotājiem, Timoteo spēja iejusties lomā, jo „arī viņa ir tikai cilvēks ar jūtām.”

Jau pašā filmēšanas sākumā aktrise jutusi spēcīgu enerģiju no visiem filmēšanā iesaistītajiem un sapratusi, ka tas būs liels, kolektīvs darbs. Tāpat Melānijas lomas atveidotāja ieguvusi daudz latviešu draugu.

Latvijas Radio 1 raidījuma "Kultūras Rondo" intervija ar Sabīni Timoteo:

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Taujāta par sadarbību ar režisoru Kairišu, aktrise atzina, ka viņam ir laba humora izjūta:

„Prieks būt kopā un pasniegt šos stāstu mūs darīja laimīgus un lika pasmaidīt. Jutu, ka mēs tiešām strādājam kopā un bijām kā kolektīvs kopums.”

Savukārt filmas producente Inese Boka-Grūbe uzsvēra, ka ir priecīga, ka 1.novembrī, uzsākot valsts svētku mēnesi, Latvijā vairāk nekā 120 vietās būs iespējams noskatīties „Melānijas hroniku”. Plkst. 13 „Splendid Palace” notiks īpašs seanss represētajiem, un viņiem būs iespēja satikt Kairišu un Timoteo.

„Tas ir stāsts, kuru nevarējām neizstāstīt, un tā ir filma, uz kuru nevar neiet. Ceru, ka skatītāji nāks un skatīsies, vērtēs un līdzpārdzīvos Melānijas stāstam. Tas ir stāsts par neticami lielu spēku, izdzīvošanas spēku dažādās grūtībās,” uzsvēra filmas producente.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

"Melānijas hronika" rež.Viesturs Kairišs treileris from Mistrus Media on Vimeo.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti