«Melānijas hronika» sāk «Oskaru skrējienu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Novembrī gaidāma aktīva Latvijas filmu dzīve starptautiskajā arēnā – “Melānijas hronika” dodas uz Losandželosu, lai sāktu tā saukto “Oskaru skrējienu” līdz ar citu valstu pieteikumiem uz ASV Kinoakadēmijas balvu kategorijā “Labākā ārzemju filma”.

Ar Horvātijas un Īrijas filmu seansiem 2. novembrī Losandželosā, ASV, sākas "Oskara" balvai pieteikto Eiropas filmu skate, ko Eiropas kinoinstitūciju apvienība "European Film Promotion" (EFP) rīko ASV Kinoakadēmijas locekļiem, žurnālistiem, ASV mēroga filmu izplatītājiem un starptautisko tiesību pircējiem.

Šogad, "Oskara" balvas 90. jubilejas gadā, kategorijā "Labākā ārzemju filma" saņemts rekordliels pieteikumu skaits – 92, starp tiem 28 pieteikumi nāk no Eiropas valstīm, un arī šajā mērogā tas ir rekords.

Kā ziņots, Latvijas šāgada pieteikums ASV Kinoakadēmijas balvai ir Viestura Kairiša spēlfilma "Melānijas hronika", un tās konkurenti būs arī daži jau Rīgā, pārsvarā Rīgas Starptautiskajā kinofestivālā redzēti darbi – Riga IFF uzvarētāja, igauņu spēlfilma "Novembris", Somijas pieteikums "Tom of Finland", Joahima Trīra „Telma” no Norvēģijas, arī vēl divas filmas, kas šobrīd skatāmas kinoteātra Kino Bize repertuārā – bulgāru „Slava / Glory” un franču „120 sitieni minūtē / 120 BPM”.

Lai šajā grūti aptveramajā konkurencē Eiropas kino izpelnītos kaut mazliet vairāk koncentrētas uzmanības, organizācija „European Film Promotion” jau desmito gadu rīko īpašus Eiropas filmu seansus, un jau trešo gadu arī Latvijas filma iekļauta šajā koncentrētajā programmā, kas šogad notiek no 2. līdz 15. novembrim.

Filmas "Melānijas hronika" seanss Losandželosā – piektdien, 3. novembrī, pulksten 18.30.

Pēc filmas uz skatītāju jautājumiem atbildēs filmas producents Gints Grūbe un Inese Boka-Grūbe. EFP savos publicitātes materiālos uzsver, ka Gints Grūbe ir viens no perspektīvajiem filmu producentiem, kas tikuši atlasīti EFP iniciatīvai „Producers on the Move” Kannu kinofestivālā.

„European Film Promotion” ir 36 Eiropas valstu profesionālo kinoinstitūciju apvienība, kas izveidota, lai kopīgiem spēkiem popularizētu Eiropas nacionālo kinematogrāfiju radītās filmas visā pasaulē. Apvienība dibināta 1997. gadā, Latvija tās darbā piedalījusies kopš 2004. gada apvienības „Baltic Films” ietvaros, bet 2015. gadā Latvija kļuva par individuālu EFP dalībnieci.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti