Meklē galvenās lomas atveidotāju spēlfilmai «Jelgava 94»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šoruden sāks darbu pie spēlfilmas “Jelgava 94” uzņemšanas, ko veidos pēc Jāņa Joņeva tāda paša nosaukuma romāna motīviem. Filmas veidotāji meklē vairāku lomu, tostarp galvenās lomas atveidotājus.

Jura Podnieka studijā, kur tiek veidota filma, informēja, ka kastinga aģentūra “Casting Bridge” sadarbībā ar filmas veidotājiem aicina 14-16 gadus vecus jauniešus piedalīties aktieru atlasē, lai atrastu filmas galveno varoni un vēl citus filmas personāžus.

Aktieru atlases režisore Gunita Groša aicina atsaukties jauniešus – domātājus ar uguni dvēselē:

“Meklējam jaunu puisi ar bagātu iekšējo sapņu un fantāziju pasauli. Filmēšanās pieredze nav nepieciešama.”

Pieteikties atlasei var līdz 23.augustam, sūtot pieteikums ar īsu aprakstu par sevi, kā arī dažiem foto uz e-pastu [email protected].

Jāņa Joņeva romāns “Jelgava 94” Latvijā kļuvis par vienu no pārdotākajiem pēdējo gadu laikā. Stāsts par jaunību un sevis meklējumiem 90.gadu Latvijā ir uzrunājis lasītājus Latvijā un arī pasaulē. Saņēmis Eiropas Savienības Literatūras balvu, izdots Francijā, Norvēģijā un citviet.

Filmas producente Antra Cilinska atsaukusies režisora idejai par filmu. Filmas režisors Jānis Ābele, scenārija autori Matīss Gricmanis, Jānis Ābele, Jānis Joņevs, operators Aigars Sērmukšs, producente Antra Cilinska. Filma tiek veidota, pateicoties Nacionālā kino centra, Valsts kultūrkapitāla fonda un Jelgavas pilsētas atbalstam.

Filmas pirmizrāde plānota 2019.gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti