Martinsona «Maģiskais kimono» uz kino ekrāniem Latvijā nonāks septembrī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Māra Martinsona spēlfilma “Maģiskais kimono” (2017) nedēļas laikā piedzīvojusi trīs starptautiskus seansus. Skatītāji filmu Japānā varēs vērot jau jūnijā, bet pirmie seansi Latvijā gaidāmi septembrī, sola filmas veidotāji.

Svinot sakuras ziedēšanas laiku Japānā, spēlfilma “Maģiskais kimono” piedzīvoja īpašos kino seansus divas sadraudzības pilsētās – Rīgā un Kobē, kurās filma tika filmēta. 31. martā - kinoteātrī “Splendid palace”, savukārt dažas dienas vēlāk - 4. aprīlī “Maģiskais kimono” pirmo reizi bija skatāms Kobē, bet 5. aprīlī Viļņā starptautiskā kinofestivāla “Kino pavasaris” laikā industrijas programmā filmu pirmo reizi noskatījās vairāku festivālu programmu veidotāji un izplatītāji.

"Maģiskais kimono" ir reizē gaišs un smeldzīgs stāsts par divu tuvu cilvēku pēdējo ceļojumu kopā. Pusmūža sieviete Keiko (atveido Kaori Momoi) nespēj atvadīties no savas pagātnes, un, nonākot Rīgā, lai piedalītos grandiozā kimono šovā, viņai nākas atrisināt smeldzīgās attiecības ar zudušo vīru. Ar japānietes acīm iepazīstam Rīgu, tajā dzīvojošos cilvēkus, latviešu tautas vērtības un nacionālos ēdienus.

Latviešu personāži filmu bagātina ar pozitīvām un komiskām noskaņām. Filmā piedalās tulce - Alise Polačenko, arogantais uzņēmējs - Artūrs Skrastiņš, šefpavārs - Mārtiņš Sirmais, kā arī Līga Liepiņa, Andris Keišs, Andris Bulis un grupa “Prāta vētra”.

Filmu ko-producē producēšanas kompānija "Krukfilms" (Latvija) un "Loaded films" (Japāna).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti