Martinsona jaunā filma saņem 200 000 eiro no Japānas kultūras ministrijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Māra Martinsona topošā pilnmetrāžas mākslas filma "Maģiskais kimono" saņēmusi Japānas kultūras ministrijas atbalstu filmas ražošanai vairāk nekā 200 000 eiro apmērā. Šis ir pirmais precedents Baltijā, kad Japāna sniegusi atbalstu tik lielā apmērā. Pašlaik turpinās gatavošanās filmēšanai, kas augustā sāksies Rīgā un Japānas pilsētā Kobē.

"Maģiskais kimono" ir viena no piecām pilnmetrāžas filmām, ko šogad atbalstījusi Japānas Kultūras ministrija. Latviešu režisora iecere zaļo gaismu saņēmusi līdz ar citiem pasaulē augsti novērtētiem režisoriem - atbalstu guvis arī, piemēram, 2008.gada Kannu kino festivāla "Grand Prix" ieguvējs, Japānas režisors Kiyoshi Kurosawa.

Profesionālā žūrija vērtējusi ne tikai filmas sižetu un galveno varoņu savstarpējās attiecības, kas vairāk saista skatītājus, bet arī to, kā komanda gatavojas filmēšanai, izvērtējot tās potenciālu starptautiskajā arēnā. Vērtēšanas procesā piedalījās profesionāla Japānas režisoru un producentu elite: Tokijas kino festivāla programmu direktors Kenji Ishizaka, par Japānas Stīvenu Spīlbergu dēvētais Satoru Iseki, Tokijas "FILMeX" programmu direktors Ichiyama Shozo, Japānas kino asociācijas viceprezidents Oyama Hidenor un citi.

"Ziņa par Japānas Kultūras ministrijas piešķirto finansējumu, protams, mums kā komandai ir ļoti patīkama, taču tā ir nozīmīga visai Baltijai, jo apliecina, ka mūsu radošās sfēras pārstāvji ir gatavi realizēt ne tikai lokālus projektus, bet arī pieteikt sevi starptautiski. "Maģiskais kimono" vēl ir izstrādes stadijā, bet jau saņēmis tik lielu novērtējumu. Ceram, ka filma būs gan baudījums skatītājiem visā pasaulē, gan veicinās Latvijas un Japānas ekonomiskās attiecības un radošo sfēru sadarbību," saka režisors Māris Martinsons.

Līdz filmēšanas sākumam augusta vidū turpinās stratēģiska kopproducenta piesaiste no Francijas un Luksemburgas, kā arī finansēšanas avotu apzināšana, ko paredzēts noslēgt maija vidū Kannu kino festivāla laikā.

Kā vēstīts, "Maģiskais kimono" ir latviešu režisora Māra Martinsona filma par divu tuvu cilvēku pēdējo ceļojumu. Pusmūža sieviete Keiko (Kaori Momoi) cenšas atrisināt smeldzīgās attiecības ar zudušo vīru un nonāk Rīgā, kur plānojusi piedalīties kimono šovā, taču dažādu notikumu sakritības rezultātā viņai rodas iespēja atvērt restorānu. Ar japānietes acīm iepazīstam Rīgu un šeit dzīvojošos cilvēkus, latviskās tautas vērtības, kultūrmantojumu un virtuvi (konsultants Mārtiņš Sirmais).

Filmu kopproducē producēšanas kompānijas "Krukfilms" (Latvija), "Oree films" (Igaunija) un "Loaded films" (Japāna). Tās pirmizrāde paredzēta 2016.gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti