Rīta Panorāma

Intervija ar ģenerālprokuroru Juri Stukānu

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Pirmizrādi piedzīvos spēlfilma "Saule spīd 24 stundas"

Martā pirmizrādi piedzīvos Jura Poškus komēdijdrāma «Saule spīd 24 stundas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Pārdot visu un braukt uz Ziemeļpolu — tādu lēmumu pieņem Andra Keiša atveidotais kinovaronis, uzņēmējs Mārtiņš režisora Jura Poškus spēlfilmā "Saule spīd 24 stundas", kas 1. martā uzsāks ceļu pie kinoskatītājiem visā Latvijā, informēja producenti.

Kā stāsta režisors un filmas scenārija autors Juris Poškus, šī eksistenciālā komēdija risina jautājumu, ko iesākt, kad cilvēks ir sasniedzis "latviešu sapni" — ir māja, auto, veiksmīgs bizness, skaista draudzene. Ko tālāk? Spēlfilmas "Saule spīd 24 stundas" galvenais varonis, krāsu biznesa īpašnieks Mārtiņš, veiksmīgi pārdod savu uzņēmumu un 40 gadu dzimšanas dienā nolemj sākt dzīvi no jauna, kopā ar draugiem dodoties uz Ziemeļpolu.

Filma uzņemta Rīgā un Tukuma novadā, kā arī viņpus Polārā loka, Krievijas arktiskajā pilsētiņā Tiksi, kuras ironiskais atainojums filmā nu jau ieguvis jaunu, skarbāku kontekstu, norādīja producenti.

Filmā piedalās starptautisks aktieru ansamblis – galvenajā lomā Andris Keišs, kopā ar viņu – latviešu aktieri Kaspars Znotiņš, Intars Rešetins, Kristīne Krūze-Hermane, bet otrā plāna lomās redzēsim Eiropā pazīstamos norvēģu aktierus Trondu Halbo un Jepi Beku Laursenu.

Režisors Juris Poškus plašākai publikai pazīstams ar melnbalto komēdiju "Kolka Cool" (2011, divu brāļu lomās – Artuss Kaimiņš un Andris Keišs).

Filma tapusi studijā "FA Filma". Filmas operators ir norvēģis Mārtins J. Edelstēns, scenārija autori – Juris Poškus un Aleksandrs Rodionovs, producente – Madara Melberga, mākslinieks – Toms Grīnbergs, par montāžu rūpējusies Paula Popmane sadarbībā ar Juri Poškus. Filmas "Saule spīd 24 stundas" izplatītāji Latvijā ir studija "Riverbed" un biedrība "Kinopunkts".

Filma tapusi ar Nacionālā Kino centra, Kultūras ministrijas, Valsts kultūrkapitāla fonda un "Creative Europe Media" finansējumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti