Manhetenas īsfilmu festivālā uzvarējusi skotu režisores filma «Hold On!»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Par viennozīmīgu Manhetenas starptautiskā īsfilmu festivāla 2016. gada uzvarētāju gan Latvijā, gan pasaulē ir kļuvusi skotu režisores Šarlotes Skotes Vilsones filma "Turies!" ("Hold On!") un tās galvenās lomas atveidotāja Čārlija Čan Dageleta (Charlie Chan Dagelet) - 85% Latvijas skatītāju balsoja tieši par šo aktrisi. Minētā filma ieguva festivāla galveno balvu – 10 000 ASV dolāru.

Jau vēstīts, ka no 28. septembra līdz 2. oktobrim Rīgas, Rēzeknes, Daugavpils, Liepājas, Ventspils un Valmieras kino skatītājiem bija izdevība redzēt desmit pasaulē labākās īsfilmas “Manhattan Short Film Festival” ietvaros. Pēc seansiem skatītāji balsoja par viņuprāt labāko filmu un aktieri. Rezultāti tika nosūtīti uz Ņujorku, kur festivāla organizatori nosauca laureātus.

Apkopojot skatītāju balsis visā pasaulē, par "Manhattan Short" 2016.gada laureātiem ir kļuvuši:

1.vieta - filma "Turies!" / "Hold On!", rež. Charlotte Scott-Wilson, Holande.
2.vieta - filma "Tunelis", rež. André Øvredal, Norvēģija.
3.vieta - animācijas filma “Es esmu zīmulis”/"I am a Pencil", rež. Joe D’Arcy, Austrālija.

Latvijas skatītāji pirmajā vietā arī ierindoja filmu "Turies!", sudrabu piešķirot Krievijas īsfilmai “Bravo vīrs”, un bronzu – austrāliešu filmai “Virsstundas”.

Labākās aktrises godalgu festivālā ieguva filmas “Noturēties” galvenās lomas atveidotāja Čārlija Čan Dageleta, kura filmā atviedo čellisti - arī dzīvē viņa spēlē čellu, pēdējos gadus gan vairāk sev. Tāpēc, lai sagatavotos filmas uzņemšanai, Čārlija vairākus mēnešus mācījās Rimska-Korsakova skaņdarba fragmentu, kas skan filmā. Filma ir par skatuves drudzi un dažādiem veidiem, ka mūziķi tiek ar to galā, ieskaitot medikamentu un alkohola lietošanu.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Trailer - Houvast / Hold On from Some Shorts on Vimeo.

Rīgā, 1. oktobrī pirms festivāla skates notika kino diskusija «Kā kļūt par režisoru Latvijā?», kur interesenti varēja iegūt informāciju, ko sagaida producenti no jaunajiem režisoriem, ko darīt, lai uzņemtu savu pirmo filmu un cik tas maksā, kas nepieciešams Nacionālā kino centra vai Valsts Kultūrkapitāla fonda konkursiem, lai saņemtu finansējumu u.tml.

Diskusijā piedalījās režisori: Dāvis Sīmanis, Pēteris Krilovs, Juris Kursietis, Staņislavs Tokalovs, producenti Aija Bērziņa un Roberts Vinovskis, kā arī RISEBA audiovizuālās mediju mākslas maģistru nodaļas radošais vadītājs Aigars Ceplītis.

Manhetenas īsfilmu festivāls ir vislielākais skatītāju filmu festivāls pasaulē un notiek jau deviņpadsmito gadu.

2016.gadā tika sasniegts festivāla rekords -  festivālam tika iesūtītas 844 filmas no 52 valstīm, pagājušajā gadā attiecīgi: 678 filmas no 52 valstīm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti