Kultūras ziņas

Dievi, varoņi, atspulgi un ēnas

Kultūras ziņas

Nodibināta Rīgas koncertzāles biedrība

Īsfilmai "Sarauj, Just!" starptautiski panākumi

«Manhattan Short» par labāko aktieri atzīts Aleksandrs Ronis par īsfilmu «Sarauj, Just»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pirmdien, 9. oktobrī, publiskoti pasaulē lielākā īsfilmu festivāla “Manhattan Short” rezultāti. Saskaņā ar tiem Latvijas Sēdvolejbola komandas uzbrucējs Aleksandrs Ronis, kurš režisora Pāvela Gumennikova filmā “Sarauj, Just!” spēlē galveno lomu, atzīts par labāko aktieri.

Spraigo un uz patiesiem notikumiem balstīto filmu “Sarauj, Just!”, kas bija viena no desmit konkursa finālistēm, kopš “Manhattan Short” sākuma pirms vairāk nekā nedēļas noskatījušies miljoniem cilvēku vairāk nekā 250 pasaules pilsētās. Un tieši skatītāji, aizpildot vērtēšanas anketas, ir lēmuši, kas Aleksandrs Ronis atzīstams par labāko.

Skatītāju balsojumā par festivāla labāko filmu atzīta Gruzijas īsfilma “8 minūtes”.

Jāpiebilst, ka Pāvela Gumennikova īsfilmai šie nav pirmie starptautiskie panākumi. Vasarā tā uzvarēja bērnu un jauniešu starptautiskajā filmu festivālā “Giffoni Film Festival”, kas norisinājās Itālijā, savukārt Austrālijas “Freshflix” īsfilmu festivālā tā plūca laurus kategorijā "Labākā filma".

Jau ziņots, ka pirmo reizi "Manhattan Short" 20 gadu pastāvēšanas vēsturē uz galveno balvu pretendēja arī Latvijas filma - Gumennikova spraigais un uz patiesiem notikumiem balstītais stāsts “Sarauj, Just!”, kuru, noskatoties vairāk nekā 1500 filmu, žūrija ierindoja starp desmit finālistēm. Manhetenas īsfilmu festivāla uzvarētāju nosaka skatītāji, balsojot gan par labāko filmu, gan aktieri.

Tāpat ziņots, ka filma "Sarauj, Just!" šogad izpelnījusies atzinību vēl divos starptautiskos filmu festivālos. Īsfilma uzvarējusi 47.bērnu un jauniešu starptautiskajā filmu festivālā “Giffoni Film Festival”, kas norisinājās Itālijā, savukārt Austrālijas “Freshflix” īsfilmu festivālā filma plūkusi laurus kategorijā “Labākā filma”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti