«Mammu, es tevi mīlu» iegūst galveno balvu Kristiansandas filmu festivālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jāņa Norda filma "Mammu, es tevi mīlu" saņēmusi galveno balvu 17. Kristiansandas bērnu filmu festivālā. Žūrijas pārstāvji norāda, ka no astoņām balvai izvirzītajām filmām izvēle nav bijusi vieglākā, taču izšķīrusies par labu Latvijas filmai.

Jāņa Norda filma izcīnījusi balvu, pateicoties oriģinālajam veidam, kādā attēlotas cilvēku savstarpējās attiecības, pieaugušo un pavisam jauno aktieru spējai stāstīt šo stāstu ticami.

Kristiansandas bērnu filmu festivāls ir lielākais šai mērķauditorijai paredzētais kino notikums Norvēģijā. Latviešu filmas tajā rādītas jau vairākkārt, taču šogad Baltijas un Ziemeļvalstu apmaiņā starp Rīgas Starptautisko kino festivālu, "Just Film" Tallinā un Kristiansandu tās bija redzamas īpaši plašā skaitā. Filmu apmaiņa starp triju valstu festivāliem paredz starptautiskas programmas izrādīšanu katrā no dalībvalstīm, kā arī popularizē pašus festivālus. Šogad Rīgas Rīgas Starptautiskā kino festivāla pārstāvjiem izdevies ar pašmāju festivāla plānotajām norisēm ieinteresēt Ziemeļvalstu kolēģus.

Sadarbības programma dod iespēju ne vien popularizēt Latvijā tapušas filmas citu valstu kino festivālos, bet arī parādīt ļoti interesantu starptautisku bērnu filmu programmu kinoteātros Latvijā. Rīgas Starptautiskā kino festivāla direktore Sonora Broka saka, ka šāda iespēja nemaz nenotiek tik bieži: "Mēs vēlamies turpināt savulaik jau veiksmīgi aizsākto bērnu filmu festivāla tradīciju Rīgā, nodrošinot kvalitatīvu un konkurētspējīgu alternatīvu Holivudas, diemžēl, lielākoties klišejiskajam un vienmuļajam piedāvājumam. Ziemeļvalstu bērnu un jauniešu kino ir tuvs un saprotams mūsu mentalitātei. Turklāt mēs aicinām uz Rīgu arī filmu veidotājus, kas klātienē tiksies ar skatītājiem,  padziļinot izpratni par filmas veidošanas procesu."

Kā jau vēstījām, norvēģu jaunākajiem kinoskatītājiem bez balvu saņēmušās "Mammu, es tevi mīlu" šogad tika izrādīta arī studijas "Animācijas brigāde" jaunākie veikumi: Jāņa Cimermaņa "Vāsa" un Daces Rīdūzes "Sārtulis", kā arī Nila Skapāna jaunākā lente "Spoku stunda".

Festivāla direktors Dankerts Monrāds Krons norādīja, ka ar "Animācijas brigādi" sadarbojas jau ilgus gadus, jo vienmēr ir drošs par filmu kvalitāti un to, ka tās patiks bērniem.

Kristiansandas bērnu filmu festivālu pamatā apmeklē skolēnu klases, kurām filmu noskatīšanos pavada dažādi ar tām saistīti uzdevumi un aktivitātes, kā piemēram, animācijas darbnīcas, tādējādi veiksmīgi integrējot kino pieredzi mācību procesā. Kristiansandas festivāls ir attīstījies par lielāko nekomerciālo bērnu kino pasākumu Norvēģijā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti