Kultūras ziņas

Ērģeļmūzikas koncerts saullēktā

Kultūras ziņas

Sākas "Jūrmalas festivāls"

"Foto Marīna 2019" Jūrmalas izstāžu zālēs

Mākslas biennāles «Marīna» ietvaros Jūrmalā atklāj vairākas foto izstādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Vētra Jūrmalā turpinās – otrā starptautiskā jūras tematikai veltītā biennāle šogad izvērsusies pa dažādām izstāžu zālēm un muzejiem Jūrmalā vairāku kilometru garumā. Pirmoreiz biennālē liela uzmanība veltīta arī fotogrāfijai, vienā vakarā dažādās vietās atklājot izstādes “Foto marīna 2019”. Sākums – Raiņa un Aspazijas vasarnīca Majoros, kur biennāles ietvaros valda ne tikai Aspazijas domu un emociju saceltā vētra, bet tagad skatītājus priecēs arī fotovētras dažādība.

“Šogad mūsu otrās starptautiskās biennāles “Marīna 2019” uzdevums tiešām bija vētra, bet tas nenozīmē, ka vētra tikai kā uzbangots vilnis, tas nozīmē arī emociju vētru; vētru, kad ir beigusies, kad sākas, kad vētra noklust,” skaidro “Foto Marīna 2019” organizatore, fotostudijas “Aspazija” vadītāja Una Liberte.

Goda viesu vidū šogad izstādēs ar vētras noskaņām aicināti piedalīties tādi profesionālie fotogrāfi kā Gunārs Binde, Valdis Brauns un vairāki citi. Kopumā projektā “Foto Marīna 2019” iesaistījās sešdesmit dalībnieki no 11 fotostudijām visā Latvijā.

Fotostudijas “Aspazija” dalībnieks Ojārs Griķis iemūžinājis vētru Ziemeļjūrā, kur jahtas “Spaniels” komandā piedalījās regatē. Fotogrāfs atzīst, ka prieku sagādā rezultāts – vētrā tvertie mirkļi.

Mākslinieki fotokadros centušies notvert ne tikai mūžam mainīgo jūru dažādos gadalaikos un apstākļos, ķerot gaismas un ēnu spēles, bet arī meklējot ironiskāku noskaņu, negaidītus skatupunktus, tēlaini interpretējot vētras tēmu.

Tā izstādes kuratoram, fotokluba “Āgenskalns” vadītājam Valtera Poļakovam padodas fotografēt cilvēkus. Ne vienmēr vajag parādīt, kā putojas viļņi, lai parādītu vētru, norāda fotogrāfs.

Tālāk fotogrāfu ceļš veda uz Sociālās integrācijas valsts aģentūras izstāžu zāli Jaundubultos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti