Kultūras ziņas

Šovakar pasniedz "Spēlmaņu nakts" balvas

Kultūras ziņas

Laiks darināt savu tautastērpu!

LUX kino balvu 2015 iegūst "Mustang"

«Lux» kino balvu iegūst filma «Mustangs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētājs Martins Šulcs otrdien, 24. novembrī, Strasbūras plenārsēžu zālē paziņoja, ka 2015. gada EP "Lux" kino balvu ieguvusi turku režisores Denizes Gamzes Ergivenas filma "Mustangs" - Francijas, Vācijas, Turcijas un Kataras kopražojums.

"Mustangs" ir stāsts par piecām māsām no Turcijas, kurām draud izdošana pie vīriem pret pašu gribu, bet viņas nolemj savu dzīvi dzīvot pašas un izraujas no tradīciju jūga.

Otro vietu ieguva itāļu kinorežisora Jonasa Karpinjano debijas filma "Mediterranea" par divu Burkinafaso emigrantu ceļu uz Itāliju.

Trešajā vietā palika bulgāru režisoru Kristīnas Grozevas un Petara Valčanova kinolente "Mācība".

"Bulgārijas kinoteātros šobrīd rāda "Lux" kino balvai izvirzītās trīs filmas. Redzam, ka seansi ir ļoti labi apmeklēti. Tas ir lieliski, jo tas nozīmē, ka cilvēki ir izsalkuši pēc Eiropas filmām. Tā ir iespēja parādīt neierastāku kino - labu alternatīvu Holivudā saražotajai "produkcijai"," intervijā Latvijas Televīzijai stāsta Petars Valčanovs.

EP sedz visu trīs finālam izvirzīto filmu tulkošanas un subtitrēšanas izmaksas 24 oficiālajās ES valodās. Turklāt balvas saņēmēja filma tiks pielāgota cilvēkiem ar redzes un dzirdes traucējumiem.

Visas trīs "Lux" balvas finālam izvirzītās filmas tiks izrādītas 28 Eiropas Savienības valstīs "Lux" kino dienu pasākumos no septembra līdz decembrim.

Latvijā "Lux" balvai izvirzītās filmas tika izrādītas no 20. līdz 22.novembrim „Splendid Palace”.

"Lux" kino balva izveidota 2007. gadā ar mērķi veicināt Eiropas filmu apriti un uzsākt debates par sabiedrībai nozīmīgām problēmām: sieviešu tiesībām, nabadzību, imigrāciju, vārda brīvību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti